Poate că nu știai, dar dieta cu borș funcționează de minune și atunci când vine vorba de pierderea kilogramelor în plus! Borșul de casă ne aduce aminte de copilărie, atunci când bunicile noastre făceau ciorbe minunate, folosind acest ingredient special. Dar poate nu te-ai fi gândit până acum că acesta poate fi un real ajutor, atunci când vine vorba de slăbit.

Să știi că borșul de casă îmbunătățește digestia, contribuie la arderea grăsimilor, elimină toxinele din organism și previne hipertensiunea. Această băutură miraculoasă conține vitamine din complexul B, inclusiv celebra vitamina B12.

Cum să prepari borșul de casă?

Ingrediente:

  • 1 kg tărâțe de grâu
  • 250 g mălai
  • 25 grame drojdie de bere

Mod de preparare:

Se amestecă taratele și mălaiul, plus drojdia de bere, iar apoi se pune 1 litru de apa încălzită (ușor caldă). Se amestecă bine aceste ingrediente și se lasă 30 de minute, să se dospească. După aceea, se vor turna încă 9 litri de apă caldă și se acoperă recipientul (din sticlă sau lut neapărat!) cu un prosop sau o bucată de material. Se lasă 4-5 zile să se acrească. După aceea, se va strecura și se va turna în sticle și se va pune în frigider. O să te miri, dar dacă e prea acru, poți adauga chiar puțină miere. Nu va fi așa rău la gust, cum ai putea fi tentată să crezi.

Dieta cu borș de casă

Acest regim te va ajuta să pierzi în jur de 3-4 kilograme în 10 zile, poate și mai mult. Desigur, dacă vrei rezultate mai bune, încearcă să renunți la preparatele care știi că îngrașă. Cum ar fi prăjelile, pâinea albă, alcoolul sau dulciurile.

În dieta cu borș de casă nu există foarte multe restricții sau un meniu fix. Ideea este că, înainte de fiecare masă, să bei un pahar de borș. Îți recomandam să nu bei mai mult decât este recomandat, având în vedere că are efect laxativ…

Este recomandat chiar și în cazul celor care suferă de diabet zaharat.

În această perioadă, fă mai multă mișcare, bea apă din belșug și nu uita să mănânci mai sănătos ca oricând. Consumă salate, supe creme și fructe de sezon. Vei vedea că efectele regimului de slăbire vor fi rapide și de durată. Succes!