mamaplus

Detox înainte și după sărbători – cum să-ți revigorezi organismul în această iarnă

0
//
12.12.2019

Pe timp de iarnă, oamenii sunt tentați să consume în mare parte alimente grase și greu de digerat sau băuturi alcoolice... Nu e de mirare asta, deoarece suntem programați genetic să acumulăm aceste grăsimi pentru a mări cantitatea de energie necesară în perioada rece a anului. Află în continuare cum poți face față acestei provocări.

Postul de Crăciun, care vine odată cu perioada rece a anului, este foarte benefic, pentru că ne ajută să scăpăm de kilogramele în plus, depunerile de grăsimi și toxine. Potrivit ultimelor cercetări în medicină, curele de detoxifiere a organismului sunt foarte importante pentru menținerea sănătății sistemului imunitar și hormonal, precum și pentru o bună funcționare a sistemului digestiv, a inimii și creierului.

Pare incredibil, dar zilnic suntem expuși la peste 80.000 de substanțe chimice diferite, multe dintre ele fiind capabile să se acumuleze în organism. Aceste substanțe se conțin în alimentație (mâncare, băuturi), aer (gaze de eșapament, etc.), prin contactul direct cu pielea (produse chimice de uz casnic, vopsea sau alte obiecte ce conțin substanțe nocive). Cu cât mai multe chimicale din mediul înconjurător ajung în organism, cu atât mai greu este să scăpăm de ele.

Atunci când luați decizia de a ține post, ar fi bine să achiziționați un complex din preparate naturale pe baza mai multor componente special, care pot contribui la eliminarea toxinelor prin ficat, rinichi, piele și sistemul urinar. Totodată, acest complex poate avea un efect benefic asupra funcționării corecte a organelor interne.

Lymphomyosot - activează sistemul limfatic. Picăturile Nux vomica-Homaccord normalizează funcționarea tractului digestiv și accelerează tranzitul alimentelor și al toxinelor. În plus, soluție Berberis-Homaccord elimină toxinele prin sistemul urinar.

Aceste medicamente pot fi diluate într-un litru de apă (câte 30 picături fiecare) și consumate treptat, pe parcursul zilei. Nu numai că detoxifiează organismul, ci îi furnizează și o hidratare suplimentară, pentru a acoperi necesarul zilnic.

Pentru a obține un rezultat bun de detoxifiere, preparatele ar trebui administrate conform unui orar prestabilit (de la 2 săptămâni, până la 2 luni). Totodată, nu uitați să consumați cât mai multe lichide: apă plată, sucuri din fructe și legume, supe de legume – ele vă vor ajuta să eliminați toxinele nedorite foarte ușor și rapid.

În condițiile pe care le avem astăzi, este foarte greu să respecți regulile stricte ale postului, deoarece schimbarea regimului obișnuit de viață și al alimentației pot influența activitatea de la locul de muncă sau studii. Tocmai de aceea, ați putea încerca să aplicați în practică o schemă de alimentație simplificată. Experții din Germania recomandă metoda detoxifierii organismului cu ajutorul unei cure de șase zile care constă în mare parte din legume (supe, borș, legume fierte, varză murată, etc.). Aceste cure contribuie la scăderea nivelului de aciditate în organism, pentru că legumele sunt alimente alcaline și pot neutraliza aciditatea.

Preparatele recomandate pentru un ”detox-trio” – Lymphomyosot, Nux vomica-Homaccord și Berberis-Homaccord pot fi achiziționate în farmaciile de la noi.