Prof. Dr. Leon Dănăilă din România a povestit, în cadrul unui interviu, despre activitatea cerebrală şi cât de complicată e. Doctorul ne învață cum să ne menținem creierul în formă şi să îl protejăm. 

Prof. Dr. Leon Dănăilă a scris peste 54 de cărți de neurochirurgie şi neuropsihologie. El este cel care a descoperit o celulă nouă în creier, pe care a numit-o cordocit.

Depresia duce la cancer

Fenomenele parapsihologice, autosugestia, sugestia, empatia sunt reale. S-a dovedit că acest creier are o putere foarte mare. Există oameni care au o putere aparte de a influența activitățile unei colectivități. Anumiți conducători, aşa cum a fost Hitler, aveau o putere aparte de a hipnotiza masele, de aceea oamenii executau tot ce spunea. Puterea asta de a influența este reală, creierul are nişte unde care pot influența. De exemplu, descântecele, care au o bază reală, funcționează în acest fel. Şi preoții au această putere de a influența. De aceea, dacă preotul îi citeşte unui bolnav, sistemul imunitar al acestuia devine mai puternic, el se simte bine. Credința în Dumnezeu îi dă bolnavului o imunitate mai bună, el rezistă mai bine la boală pentru că boala este formată 50% din stare organică şi 50% din stare psihică. Oamenii optimişti au un sistem imunitar foarte bun, pe când cei pesimişti se îmbolnăvesc mult mai repede. O stare depresivă poate duce până la cancer, uneori. Şi medicii pot influența starea bolnavului prin ceea ce îi transmit. Dacă un medic îl încurajează pe bolnav, îi spune că se va face bine, îi e aproape, îl atinge, aceste gesturi au mare influență asupra bolii. Şi persoanele apropiate îl pot ajuta pe bolnav dacă îl îmbărbătează.

Carnea scurtează viața:

Trebuie să avem un regim de viață ponderat, alimentația influențează foarte mult activitatea cerebrală şi comportamentul individului influențează activitatea cerebrală, felul cum vezi lumea, felul cum o percepi, felul cum ai relații cu oamenii din jur, influențează activ cerebrală. Chiar şi tu poți să influenţezi activitatea cerebrală a colegilor, chiar pe negândite, dacă le doreşti răul, chiar aşa se întâmplă. Aşa e şi cu descântecele. Sunt lucruri adevărate, dar nu se ştie încă unde sunt acestea, fizica nu le-a descoperit. Pot influența oameni la distanțe foarte mari. Nu se ştie prin ce mecanims încă, dar se poate.

Alimentația:

Proteinele sunt necesare, zaharurile sunt necesare, dar nu în doze mari. Fructele sunt foarte bune, legumele. Carnea se spune că dacă consumăm foarte multă, durata de supraviețuire scade cu cantitatea de carne pe care individul o consumă. Nu există alimente nocive, totul este bun în cantități moderate. Nu există nici ceva anume care dacă mănânci te faci deştept sau te prosteşte.