Hidratarea este extrem de importantă pentru o bună funcționare a organismului uman, însă este indicată mai mult în timpul zilei decât noaptea. Consumul de apă este benefic doar atunci când corpul se află în mișcare și are nevoie de energie. Ce-i de făcut însă în cazul în care te trezești noaptea cu o sete mare de apă?

În primul rând, ar fi bine să știi că hidratarea în perioada de repaus a corpului nu este indicată. Iată câteva argumente în acest sens:

  • Cu cât bei mai multă apă înainte de a dormi, cu atât va trebui să te scoli și să mergi la baie, noaptea. Și, evident, asta nu este o situație ideală pentru cei care încearcă să doarmă liniștiți toată noaptea.
  • Dacă nu te trezești să mergi la baie în timpul nopții, vezica urinară va fi mai plină pe toată perioada nopții. Din această cauză este mai probabil să te confrunți cu infecții ale vezicii urinare sau alte infecții ale tractului urinar. Aceste boli sunt extrem de neplăcute și mai dificil de tratat.
  • Întreruperea prea deasă a ciclului de somn poate afecta sănătatea inimii. Studiile arată că după vârsta de 45 de ani, riscul de a dezvolta boli de inimă crește în funcție de tipul de somn. Așadar, dacă ai un istoric familial bogat în aceste probleme cardiace, încearcă să renunți la a bea apă înainte de culcare și asigură-ți un somn odihnitor.
  • Chiar dacă nu te trezești mereu pentru a merge la baie, pentru că ești cu vezica plină, corpul tău procesează nevoia de a urina ca o problemă și traduce totul în coșmaruri. Astfel, somnul devine agitat și nu mai este odihnitor.
  • O vezică plină toată noaptea poate provoca, de asemenea, constipație, o afecțiune cu consecințe nefaste asupra organismului.

Consumând suficientă apă în timpul orelor de veghe, îi permiți corpului și sistemului digestiv să se reseteze în timp ce dormi. A bea suficientă apă în timpul zilei este o modalitate excelentă de a evita riscul constipației.