Oamenii care vor să se testeze pentru SARS-COV-2 trebuie să nu mănânce și să nu bea apă cu 4 ore înainte de testare. Recomandarea de a nu mânca și de a nu bea apă este valabilă pentru exudatul faringian și, în general, pentru orice cultură sau test ce necesită recoltare de la nivelul faringelui.

Ce se întâmplă dacă mănânci înainte de testul COVID-19

Dacă mănânci sau bei apă înainte de testul COVID-19, cantitatea de germeni scade, și tocmai acest aspect este urmărit prin efectuarea acestei investigații.

Dacă nu poți rezista tentației și mănânci înainte de testul COVID-19, serul sau plasma pot deveni lipemice, ca urmare a concentrației crescute de lipide ce apare după ce mănânci.

Dacă mănânci înainte de testul COVID-19, rezultatul o să fie eronat și medicul o să fie nevoit să ceară repetarea recoltării deoarece metodele de determinare a testelor sunt influențate de calitatea plasmei sau a serului.

Ce să mâncăm dacă ne este teamă de COVID-19

Teama de a nu ne infecta cu COVID-19 ne obligă să ne schimbăm stilul de viață. Este cunoscut faptul că persoanele cu un sistem imunitar slăbit sunt vulnerabile în fața coronavirusului.

După ce am aflat de ce nu trebuie să mănânci înainte de testul COVID-19, acum aflăm ce trebuie să mănânci ca să te poți lupta cu acest virus.

Sistemul imunitar necesită sprijinul multor substanțe nutritive. Este recomandat să consumi o varietate de alimente pentru o dietă sănătoasă și echilibrată, inclusiv cereale integrale, leguminoase, fructe, nuci și alimente de origine animală.

Micronutrienții sunt esențiali pentru un sistem imunitar care funcționează bine.

Nu-ți fie teamă să mergi în magazine să cumperi mereu produse proaspete. În prezent nu există niciun caz confirmat de COVID-19 transmis prin alimente sau ambalaje alimentare.