Poate că nu te așteptai la asta, dar cercetătorii sunt convinși că cel mai bine este să dormi pe partea stângă. Ar fi o veste mai puțin îmbucurătoare pentru cei care preferau cealaltă parte, dar specialiștii vin cu argumente în acest sens.

mamaplus

Iată de ce ar fi bine să dormi pe partea stângă:

  • Digestia va fi îmbunătățită. Poate că nu știai, dar atât stomacul cât și pancreasul sunt, în mare parte, situate în partea stangă. Așadar, enzimele digestive vor fi secretate mai ușor, atât timp cât vei dormi pe partea stângă.
     
  • Sistemul limfatic vă fi îmbunătățit. Dacă vrei că toate elementele importante din corp să fie transportate corespunzător, ar fi bine să dormi pe partea stângă. Substanțele importante vor fi filtrate mai ușor, datorită acestei schimbări minore.
     
  • Vei avea o inimă mai sănătoasă. Fluxul sangvin va duce la o menținere a sănătății cardiovasculare, așa că încearcă să dormi pe partea stângă. În acest mod, circulația sângelui va fi facilitată.
     
  • Activitatea splinei va fi în parametrii optimi datorită acestei modificări, iar sistemul limfatic va fi susținut intens.

Ce trebuie să știe gravidele?

Femeile însărcinate ar trebui să doarmă pe partea stângă. În acest fel, spatele nu va mai fi sub tensiune, iar sângele va circula mai ușor către făt. În general femeile însărcinate se plâng de durerile de spate, așa că nu lăsa această problemă să te copleșească.

Este indicat pentru gravide să doarmă și cu o pernă între genunchii flexați, acest lucru îmbunătățind calitatea somnului. Te vei trezi mai odihnită și mai plină de viață, odată ce vei începe să dormi pe partea stângă. Nu uita să te culci mereu la aceeași oră și să nu exagerezi cu somnul. În jur de 8 ore pe noapte este mai mult decât suficient. Încearcă să ai activități relaxante înainte de somn, pentru a fi sigură că te odihnești bine.

Sursa