Conform oamenilor de știință, temperatura medie pentru dormitor ar trebui să fie între 15 și 21 de grade Celsius. Această temperatură permite cel mai bun somn posibil. Orice temperatură peste 22-23 de grade și sub 14 grade tinde să ne tulbure somnul. De ce? 

mamaplus.md

În decursul unei perioade de 24 de ore, temperatura corpului uman crește și scade în mod natural. Cea mai ridicată temperatură internă este după-amiaza, iar cea mai scăzută în jurul orei 5 AM. Corpul uman se răcește în mod natural atunci când adormim. Atunci când îți ajuți organismul să atingă acea temperatură scăzută mai repede, vei avea un somn mai bun și mai profund. Iată câteva beneficii pe care le poți avea atunci când dormi la o temperatură scăzută!

Avantajele somnului la o temperatură scăzută

1. Adormi mai repede

Atunci când îi oferi corpului tău atmosfera potrivită pentru a adormi, o va face mult mai ușor. Când te culci într-o cameră în care este prea cald sau prea frig, vei pierde multă energie și mult timp pentru a încerca să reglezi temperatura corpului.

2. Dormi mai bine

În momentul în care corpul tău se simte confortabil și nu trebuie să regleze temperatura, somnul tău va deveni mai liniștit și mai profund. Atmosfera mai răcoroasă te poate ajuta să scapi de câteva tipuri de insomnie potrivit unei cercetări australiene. 

3.Vei arăta mai bine

Când dormi la o temperatură de 19-20 de grade, îți ajuți corpul să producă mai multă melatonină. Iar melatonina îți face pielea fină. Vei arăta mai bine și pentru că te odihnești mai mult.

4. Scazi riscul apariției unor boli metabolice

Un studiu de patru luni a fost realizat pentru a studia somnul și afecțiunile metabolice. Atunci când dormi la 19-20 de grade, poți arde mai multe calorii a doua zi când te trezești. În acest fel, grăsimea sănătoasă din organism crește. Aceasta este grăsimea care determină corpul uman să ardă calorii. Acest lucru poate ajuta la scăderea riscului de apariție a bolilor metabolice, cum ar fi diabetul zaharat.

Sursa: eva.ro