Foarte multe persoane care s-au vaccinat împotriva COVID-19 acuză dureri de cap. De altfel, durerile de cap sunt dintre cele mai frecvente efecte secundare pe care persoanele vaccinate le resimt, alături de durere la nivelul brațului, febră sau oboseală. Medicul ORL Ioana Vodă a explicat de la ce apar de fapt aceste dureri de cap și mai ales cum le putem combate.

“Durerile de cap, pot apărea din multe lucruri. De la faptul că nu am mâncat, până la o hipoglicemie sau dacă avem hipotensiune. Boala COVID-19 este o infecție cu un virus neurotrop. Pe lângă ca facem febră, virusul merge pe filamentele nervoase, ne dă lipsă de gust şi miros, dar şi dureri de cap”, a spus medicul ORL Ioana Vodă

Este firesc să ne doară capul. În astfel de situații, este indicat să luăm clasicul paracetamol pentru 1-3 zile.

“Avem dureri de cap post-vaccin, avem insomnii, pe mecanisme trombotice, endoteliale. Atât virusurile, cât şi vaccinurile pot da patologie de capilar, de vase de sânge foarte, foarte mici. Astfel, o vasodilatație în cap, înseamnă o hipertensiune sau o vasodilatație prea mare înseamnă o hipotensiune. Deci, şi prea mult şi prea puțin, creierul suferă şi avem dureri de cap.

Trebuie verficat dacă avem sinuzite cronice, dacă am făcut sindroame migrenoase. Migrenele reprezintă un mecanism histemic pe un nerv. Acest nerv are trei ramuri şi poate să ne doară doar o ureche sau dintele, deci, durerea să migreze.

Nu este normal să ne doară capul după trei luni după o infectarea cu SARS-CoV-2, decât dacă avem ceva asociat”, a mai precizat medicul.