mamaplus

Cum te tratezi acasă, dacă ai o formă uşoară de COVID-19. Recomandări de la un cunoscut medic infecționist

0
//
15.10.2020

Bolnavii de COVID-19 care au forme asimptomatice sau uşoare pot rămâne să se trateze acasă, şi nu la spital, unde trebuie să stea şi în izolare timp de 14 zile. În această perioadă, ei trebuie să ia măsuri pentru a-şi întări imunitatea şi să-şi păstreze optimisul, spun medicii.

„Am observat că pacienții care sunt foarte fricoşi, anxioşi sau depresivi au o evoluție mai severă a bolii. Eu recomand ca, chiar dacă s-au infectat, să aibă încredere în medicii de familie şi în noi, specialiştii, şi să nu fie stresați de boală pentru că în marea majoritate pacienții evoluează bine”, a subliniat doctorul Virgil Musta.

Dr. Virgil Musta, medic infecționist din Timişoara, a mai arătat şi care ar fi simptomele care ar trebui să îl determine pe bolnavul cu COVID-19 să meargă de urgență la spital. 

Dr. Virgil Musta: Zinc şi seleniu, zilnic

„Există semne de severitate cum sunt o tuse intensă, reapariția febrei, reactivarea unor simptome care devin intense şi senzația de lipsă de aer sau de sufocare. Acestea sunt simptomele ar trebui să ne facă să ajungem urgent la spital pentru a fi evaluați biologic şi imagistic pentru ca specialiştii să stabilească atitudinea față de pacient în continuare”, a explicat dr. Musta.

În ce priveşte alimentația, medicul a recomandat, pe lângă o dietă echilibrată, şi vitamine.

„Zinc, seleniu, vitamine care îmbunătățesc imunitatea organismului.”