mamaplus

Cum se pot reinfecta bolnavii de COVID care deja s-au vindecat. Explicația unui doctor care a tratat sute de pacienți

0
//
31.07.2020

Bolnavii care s-au infectat cu coronavirus şi apoi s-au vindecat se pot reinfecta şi din cauza faptului că Sars CoV-2 a suferit mai multe mutații, atrag atenția medicii epidemiologi.

„Faptul că virusul suferă mutații poate influența în mai multe feluri evoluția bolii, contagiozității, poate influența modul de imunizare în această boală, modul de transmitere. 

În consecință, mutațiile îngreunează puțin lupta noastră cu virusul. După părerea mea, sunt mutații minore, dar oricând pot apărea şi mutații majore, care să aducă modificări în patogenia bolii”, a declarat dr. Virgil Musta.

Dr. Musta: S-ar putea ca virusul să fie recunoscut ca unul nou şi atunci nu ai anticorpi

Medicul timişorean, care a vindecat sute de cazuri de COVID, spune că o persoană vindecată se poate reinfecta cu o mutație nouă a coronavirusului, dacă aceasta este una însemnată şi oamenii respectivi nu au anticorpii specifici.

„S-ar putea ca virusul să fie recunoscut ca un virus nou şi atunci nu ai anticorpi, dacă este o mutație majoră", a explicat medicul Musta.

Explicația medicului Virgil Musta vine după ce prof. dr. Adrian Streinu Cercel declara că virusul SARS-CoV-2 nu va ieşi prea curând din circulație, din cauza faptului că a suferit 28 de mutații.

Prof. Dr. Streinu-Cercel: Coronavirusul a suferit peste 38 de mutații

„Acest virus SARS-CoV-2 nu are de gând să iasă prea curând din circulație - nivelul mare de mutații pe care a început să şi-l dezvolte. Chiar în această dimineață, am citit un articol care urmează să fie rapid publicat, cu multitudinea de mutații pe care le are la nivel de structură de spike, peste 38 de variante, care se pare că asociază un grad de infectivitate şi de severitate mai mare bolilor pe care le induc”, spunea managerul Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balş” din București.