Sezonul estival aduce cu sine pe lângă cele mai plăcute chestii - soare, caldură, mare, vacanță, plajă - și lucruri odioase, cum ar fi țânțarii. Mușcăturile lor lasă pe piele mici umflături inestetice de culoare roșiatică și asta nu ar fi nimic dacă nu te-ar "mânca" și nu te-ar provoca să te scarpini.

mamaplus

Avem pentru tine câteva trucuri simple prin care poți scapa de nesuferitele insecte imediat, fără soluții toxice dăunătoare și oamenilor.

1. Plasa anti-țânțari la geamuri.
Cea mai simplă și trainică metodă prin care poți ține țânțarii departe de tine este să pui plasă anti-țânțari la geamuri. În acest fel, nicio insectă nu-ți va intra în casă. Plasa se aplică foarte simplu, fie direct pe cadrul geamului, fie pe un cadru separat, ce se prinde de geam.

2. Scapă de țânțari cu lămâi.
Cumpără câteva lămâi și taie-le în sferturi. Pune bucățile de lămâi pe pervazul geamului, lângă pat sau pe masă. Mirosul astringent emanat de lămâi ține țânțarii la distanță, astfel că te poți bucura de un somn liniștit.

3. Pune pe noptieră un buchet de levănțică.
Este o soluție foarte bună, mai ales că suntem în perioada în care această plantă este recoltată și o poți găsi în vânzare peste tot.

4. Aprinde o lumânare parfumată.
Îți dai seama ce atmosferă romantică poți crea? Este bine să știi că fumul incolor emanat de lumânare nu este deloc pe placul țânțarilor, așa că aceștia vor sta la distanță de locul în care o ții. Cumpără o lumânare parfumată, ceva mai mare, care să țina toată noaptea. Bineînțeles că ar trebui să ai grijă să nu dai foc la ceva.

Să ai parte de o vară senzațională, fără țânțari în preajmă!

Sursa