Datorită proprietăților sale antiinflamatoare și antispastice, ghimbirul contribuie la ameliorarea crampelor menstruale. Tot mai multe femei folosesc acest remediu natural pentru a evita acele dureri neplăcute din perioada menstruației. Dacă vrei să afli cum anume îl poți utiliza și tu în alimentația ta, află în continuare câteva recomandări utile.

Ghimbirul aparține familiei Zingiberaceae, din care face parte și turmericul. În mod tradițional, oamenii folosesc ghimbirul pentru a reduce simptomele anumitor afecțiuni, deoarece conține ingrediente active ce acționează ca analgezice și antiinflamatoare. Medicii și oamenii de știință recomandă, de asemenea, ghimbirul pentru a ajuta la calmarea greții și îmbunătățirea digestiei.

Ghimbirul este util și pentru a ajuta la ameliorarea durerii legate de crampele menstruale, deoarece are un efect antispastic. În ghimbir există o cantitate ridicată de gingerol. Gingerolul este un compus bioactiv care conferă ghimbirului proprietăți importante.

Într-un studiu privind efectele ghimbirului asupra crampelor menstruale sau dismenoreei, 150 de femei au consumat zilnic 1 g de pudră de ghimbir în primele trei zile ale perioadei menstruale. În cele din urmă, cercetătorii au ajuns la concluzia că acest condiment a scăzut durerea într-un mod similar cu medicamente precum acidul mefenamic și ibuprofenul.

Cum să prepari un remediu cu ghimbir pentru crampele menstruale

Cel mai bun mod de a profita de ghimbir pentru crampele menstruale este de a infuza rădăcina proaspătă în apă fierbinte. Desigur, poți amesteca ghimbirul și în smoothie-uri, sucuri și alte băuturi sau alimente. În mod ideal, ar trebui să începi să consumi această infuzie cu 2 sau 3 zile înainte de începerea menstruației.

Ingrediente:

  • 1 linguriță de ghimbir proaspăt (5 g)
  • 1 cană de apă (250 ml)

Mod de preparare:

  • Pentru început, rade ghimbirul proaspăt. Apoi, pune-l într-o cană de apă clocotită.
  • Acoperă amestecul și lasă-l să se odihnească timp de 10 minute.
  • În cele din urmă, filtrează-l cu o strecurătoare și servește-l.

Mod de administrare:

  • Bea o cană de ceai înainte de sosirea perioadei menstruale.
  • Crește consumul în zilele menstruației.
  • Poți bea una sau două căni pe zi în funcție de nevoile tale specifice.