mamaplus

Cum să-ți menții sănătatea intimă și ce produse poți folosi pentru echilibrul florei vaginale

-
//
21.03.2022

Igiena intimă face parte din rutina zilnică de îngrijire și ar trebui efectuată cu multă grijă, pentru că astfel putem preveni anumite afecțiuni sau simptome neplăcute. Igiena incorectă, dar și cea excesivă sau cea insuficientă, pot avea consecințe destul de grave asupra sănătății. Zona intimă trebuie să fie foarte atent îngrijită, chiar dacă deține un sistem de apărare complex, care lucrează permanent împotriva infecțiilor sau a bacteriilor care ar putea să o afecteze.

Menținerea igienei intime trebuie realizată cu respectarea unor reguli importante, dar și cu ajutorul unei lenjerii adecvate, care ar trebui să fie confecționată din stofă naturală și să nu fie prea strânsă. 

Reguli esențiale pentru igiena intimă a femeilor:

  • Nu folosiți bureți sau lavete de spălat, pentru că pot provoca zgârieturi microscopice pe mucoasele foarte sensibile;
  • Jetul de apă în timpul spălării și mișcărilor mâinilor trebuie direcționat din față spre spate pentru a nu introduce bacteriile/infecțiile anale în vagin. Apa trebuie să fie caldă, nu fierbinte;
  • Prosopul pentru igiena intimă trebuie să fie curat, moale și numai proprietarul său ar trebui să-l folosească. Este indicat să folosiți un prosop special pentru igiena intimă, diferit de cel pentru corp, față sau picioare;
  • După terminarea procedurilor de igienă, nu ștergeți umezeala, ci tamponați ușor cu un prosop.

Pentru îngrijirea organelor genitale, trebuie utilizate doar mijloace speciale pentru igiena intimă. Săpunul și gelurile obișnuite de duș nu sunt potrivite. Tocmai de aceea, vă recomandăm Epigen Intim - prima și singura linie de produse pentru femei, dedicată sănătății intime. 

Epigen Gel

mamaplus

Formula unică este bazată pe acidul glicirizinic activat extras din rădăcina de Glycyrrhiza glabra (lemn dulce), care îmbină forțele naturii cu cele mai recente realizări medicale. Conform instrucțiunilor, Epigen nu conține substanțe agresive care pot provoca iritații și nu încalcă microclimatul sănătos al părților sensibile ale corpului. Epigen gel este alegerea perfectă pentru toate categoriile de vârstă.

Epigen Spray

mamaplus

Epigen Spray este utilizat pentru prevenirea și tratamentul infecțiilor virale a zonelor intime și ale pielii, dezechilibrele bacteriene și creșterea imunității locale. Principalul ingredient activ al spray-ului Epigen intim este acidul glicirizic activat, obținut din rădăcina plantei medicinale a lemnului dulce. Acidul glicirizinic activat molecular are un efect complex: antiviral, imunostimulator, antiinflamator și regenerativ.

Epigen monodoze gel intim

mamaplus

Epigen monodoze gel intim este un complex natural care poate fi aplicat intravaginal și acționează împotriva simptomelor neplăcute din zona intimă: arsuri, mâncărimi, miros neplăcut și senzație de uscăciune vaginală. Compoziția sa naturală protejează zona intimă și menține pH-ul natural al vaginului, favorizind dezvoltarea microflorei vaginale.

Glizigen Labial 

mamaplus

Glizigen labial este o cremă destinată menținerii hidratării și nutriției buzelor. Tratează și previne eficient infecția herpetică. Formând o barieră de protecție naturală. Glizigen labial se recomandă și la gravide din primul trimestru de sarcină.

Produsele Epigen pot fi achiziționate în orice farmacie din Republica Moldova.

mamaplus