mamaplus

Cum să-ți masezi degetele de la mână ca să scapi de răceală, dureri de cap și dureri menstruale

0
//
26.11.2019

Ia-ți puțin timp liber pe parcursul zilei și încearcă să te bucuri de arta antică a presopuncturii, fără să vizitezi cabinetele de profil și astfel vei fi uimit de modul în care utilizarea acestei arte te poate ajuta să te vindeci de numeroase boli.

mamaplus

În acest articol vei descoperi câteva sfaturi utile cu privire la modul în care poți singur să-ți aplici presiune pe anumite puncte ale mâinii stângi pentru a-ți vindeca durerile de gât, tusea și rinoreea (secreția nazală).

Spre deosebire de acupunctură, care presupune utilizarea unor ace speciale care se înfig în anumite puncte-cheie ale corpului pentru a trata diverse condiții de sănătate, presopunctura acoperă întreaga suprafață a corpului prin simpla aplicare a presiunii la nivelul anumitor puncte ale corpului având un efect de stimulare asupra întregului organism.

Pasul 1: Relaxează-te!

  • Așază-te într-un scaun sau fotoliu confortabil
  • Respiră adânc și regulat
  • Freacă-ți mâinile între ele aproximativ un minut, asta pentru a crește energia și pentru a le face mai sensibile la stimuli
  • După ce le-ai încălzit, cu mâna dreaptă trebuie să începi să stimulezi punctul de presopunctură dorit (așa cum se vede în imaginea de mai sus) pentru a-ți vindeca diversele condiții de sănătate
  • Presiunea trebuie să fie una suportabilă, aproape de punctul de durere. Atunci când durerea se va intensifica, nu te opri, încearcă să respiri cât mai adânc.

Ce degete trebuie să masezi și pentru cât timp?

Masează și menține presiunea timp de 3-4 minute, pentru fiecare punct în parte, de 2-3 ori pe zi, pentru a avea efectul propus!

Pentru răceală – fă-ți un masaj în punctul numărul 8, asta pentru a stimula și crește energia vindecătoare asupra nasului și gâtului. Acest tip de masaj te scapă de problemele respiratorii și dificultățile la înghițire, congestia nazală, dar și tusea persistentă.

Pentru dureri în gât (faringita și laringita) – stimulează partea superioară a degetului mare, punctul numărul 7. Acest tip de masaj va calma durerile în gât, răgușeala și alte simptome asociate.

Pentru dureri de la nivelul sinusurilor și pentru sinuzita – punctele care corespund vindecării sinuzitei sunt situate la extremitățile tuturor celorlalte degete, mai puțin degetul mare și anume punctul numărul 9. Stimulează aceste puncte pentru a scăpa de sinuzită, dureri de cap, amețeli, senzația de presiune în creier, nas înfundat, dar și reducerea mucusului.

Pentru gripă – aplică o presiune asupra punctului numărul 1. Aceasta va ameliora durerile musculare, oferind relaxare și calmarea simptomelor asociate gripei.

Restul punctelor din imaginea de mai sus sunt asociate altor condiții de sănătate pe care, de asemenea, le poți trata în aceleași condiții, prin simpla exercitare a presiunii și masajului.

Pentru un efect mai puternic, masează ușor pielea delicată dintre degetele de la picioare, deoarece aceasta stimuleaza sistemul limfatic și elimină lichidele și toxinele în exces.

Cum poate presopunctura să ajute organismul?

Prevenire: aplicarea unor presiuni periodice în principalele puncte ale corpului ajută la menținerea unei stări de sănătate optime și la prevenirea apariției multor boli.

Efect de diagnostic: disconfortul sau durerea care apare în timpul stimulării acestor puncte-cheie poate indica unele probleme legate de funcțiile unui anumit organ.

Efect terapeutic: stimularea sistematică și regulată poate îmbunătăți starea generală de sănătate.

Cel mai important beneficiu al presopuncturii este capacitatea sa de a elibera tensiunea, deoarece presiunea asupra anumitor puncte induce o stare de relaxare, restabilind echilibrul corpului.

Starea generala a organismului se îmbunătățește, deoarece masajul stimulează circulația și fluxul de oxigen.

De asemenea, cu ajutorul presopuncturii se poate elimina orice blocaj în fluxul de energie al vieții și, astfel, organismul se poate auto-vindeca.

Prin urmare, încercați să vă găsiți ceva timp liber pentru a vă răsfăța cu acest cadou vechi. Este simplu și nu va costa nimic, iar corpul vostru va fi mai mult decât recunoscător.