mamaplus

Cum să scoți petele de pe hainele copilului? 6 soluții naturale, care îți vin în ajutor

-
//
01.02.2021

Fiecare mamă știe că indiferent de cât de des îi schimbi hainele copilului, acesta reușește, în timp record, să le facă numai bune de spălat din nou.

Chiar dacă pe piață există o mulțime de detergenți, acestea nu sunt întotdeauna cea mai bună opțiune, odată ce, de foarte multe ori, pot provoca alergii sau iritații. Așa că am hotărât să-ți propunem câteva soluții naturiste, care îți pot veni în ajutor:

Pudra de talc
Dacă micuțul tău și-a pătat hainele cu sos sau ulei, pudra de talc e cea mai potrivită soluție. Tot ce trebuie să faci este să aplici pudră de talc peste pata proaspătă și să aștepți ca aceasta să absoarbă grăsimea. Odată ce talcul și-a făcut bine treaba, pune hainele la spălat.

Suc de lămâie
Încă o soluție naturistă, eficientă împrotriva petelor este sucul de lămâine, Substanțele prezente în acesta sunt o modalitate ideală de a îndepărta petele de noroi, de exemplu. Dacă puiul tău și-a murdărit cămașa de noroi, stoarce o lămâie direct pe pată, lasă cămasă să se usuce, apoi spal-o normal.

Oțet alb
Oțetul alb îți vine în ajutor atunci când vei dori să reîmprospătezi culorile sau să curăți îmbrăcămintea albă. Poți lăsa rufele la înmuiat, în oțet, siguranță, acesta va elimina, cu ușurință, petele de la alimente sau deodorant.

Apă oxigenată
Apa oxigenată este eficientă chiar și pentru cele mai dificile pete. Amestecă apa oxigenată cu puțină pastă de dinți (nu de tip gel). Amestecă bine și aplică direct pe pată. Lasă-l la înmuiat timp de 30 de minute, apoi clătește.

Bicarbonat de sodiu
Probabil, știi că bicarbonatul de sodiu este bun pentru curățarea pereților, podelelor și căzilor. Iată că acesta scoate și petele de pe haine. Amestecă bicarbonatul de sodiu cu apă și freacă ușor pe pată.

Pastă de dinți
O altă soluție pentru a îndepărta petele de pe hainele copiilor este pasta de dinți. Fii atentă însă dacă e vorba de haine albe, e mai bine să eviți pasta de dinți colorată. Adaugă pastă de dinți pe pată și freac-o cu o periuță de dinți curată. Lăsă pasta de dinți să acționeze câteva minute și apoi spală normal haina.

Ai încercat vreuna dintre metodele de mai sus?