Durerile de cap sunt printre cele mai des întâlnite afecțiuni atât în rândul copiilor, cât și al adulților. Stresul, odihna insuficientă sau alimentația precară sunt principalii factori care conduc spre senzația neplăcută de la nivelul tâmplelor. Din dorința de a scăpa rapid de aceast simptom, majoritatea persoanelor apelează la metoda medicamentoasă. Ei bine, există o mulțime de alte variante simple și eficiente, menite să stopeze durerea de cap.

Localizarea durerilor poate fi diferită, iar în spatele acestui lucru se pot ascunde diferite boli la care nu ne-am fi așteptat vreodată. Durerea resimțită în întreg capul indică nivelul crescut de stres la care am fost expuși în ultimele zile. De asemenea, cefaleea sau durerea de ceafă poate poate trăda afecțiuni multiple ale organelor pelvine, hipertensiune sau chiar probleme dentare.

Atenție la tipul de durere! Poate semnaliza o afecțiune a ovarelor

Doamnele și domnișoarele trebuie să acorde o atenție sporită tipului de durere de cap, întrucât localizarea acesteia în creștetul capului poate semnifica si o afectiune încă nedepistată a vezicii urinare sau ale ovarelor. Sinuzita a devenit foarte răspândită, iar semnalele date de această problemă medicală se transmit prin intermediul durerilor de cap în partea frontală. Pentru a scăpa de neplăcerile oferite de acest simptom deranjant, în primul rând trebuie să ne oxigenăm creierul.

Remedii eficiente și naturale împotriva durerilor de cap

O plimbare în aer liber este ideală pentru relaxarea creierului după o zi de muncă intensă. Inclusiv gheața vindecă rapid presiunea tâmplelor. Masajul urmat de comprese reci au gheață fac miracole atunci când te confrunți cu migrene. Deși poate suna puțin ciudat, s-a descoperit o tactică eficintă contra durerilor de cap cu ajutorul unui pix. Tot ce trebuie să faci este să ții cu putere un pix între dinți. Această metodă va elimina tensiunile de la nivelul capului și drept urmare durerea va dispărea miraculous.

Alimentația joacă un rol principal neplăcerile datorate de migrene. Pentru a preveni, dar și a trata acest disconfort este recomandat să conumi produse bogate în uleiuri naturale precum nucile. Și peștele sau ardeiul iute sunt bune ”medicamente” pentru cefalee, întrucât au în compoziția lor multe vitamine și pot ajuta la ameliorarea sinuzitei. Sfatul fundamental medicilor pentru durerea de cap este să bem cât mai multe lichide, cu precădere la ceaiurile calmante din lavandă, roință sau guarana.

Oxigenează-ți creierul. Ieși la o plimbare în aer liber. Aplică gheață sau comprese reci pe tâmple. Optează pentru un duș sau o baie relaxantă. Oferă-ți un masaj la nivelul scalpului. Ține un pix între dinți.

Fă înhalații cu oțet de mere după care bea un oahar de apă rece. Bea ceaiuri de lavandă, ghimbir, guarana sau roiniță. Consumă nuci, ardei iuți, pește gras sau cereale integrale.