mamaplus

Cum să menții sănătatea și echilibrul microflorei intestinale cu ajutorul probioticelor

-
//
28.12.2020

Intestinele sunt populate de anumite microorganisme care alcătuiesc flora intestinală sau bacteriană. Rolul acestora este unul deosebit de important în ceea ce privește procesul digestiv și sistemul imunitar. 90% dintre adulți se confruntă cu tulburări ale florei intestinale. Astfel, este esențial ca persoanele care suferă de probleme legate de echilibrul microflorei, să recunoască simptomele și să acționeze la timp, întrucât afecțiunea se poate agrava, devenind greu de tratat.

Flora intestinală, cunoscută și ca microbiota intestinală, are capacitatea de a influența apariția unor boli destul de frecvente în prezent: obezitate, diabet zaharat, anumite tipuri de cancer, afecțiuni cardiovasculare și boli inflamatorii intestinale.

Antibioticele distrug flora intestinală

Multe persoane iau în mod total greșit antibiotice atunci când prezintă simptome de răceală sau gripă. Însă, nu toți dintre ei acordă atenție consecințelor abuzului de antibiotice. Administrarea în exces a acestor medicamente distruge flora intestinală, cea care are un rol foarte important în digestie și în sistemul imunitar al organismului uman.

Administrarea pe cale orală a antibioticelor poate provoca înmulțirea fungilor Candida Albicans, provocând diaree, constipație și alte dereglări ale sistemului digestiv.

Alte cauze ale dezechilibrării microflorei intestinale

Echilibrul florei intestinale poate fi influențat negativ și de alți factori care țin de stilul de viață. Printre aceștia se numără:

 • încălcarea regimului alimentar;
 • nerespectarea programului de odihnă/somn;
 • mâncare de proastă calitate;
 • boli gastrointestinale;
 • schimbări de mediu;
 • stres permanent.

Simptome ale tulburărilor microflorei intestinale

Dezechilibrul florei intestinale produce reacții negative. Microorganismele afectate se pot înmulți, iar procesul de descompunere și absorbție a alimentelor și nutrienților este schimbat. Prin urmare, nivelul de toxine și sucuri gastrice crește, cauzând:

 • greutate în stomac;
 • balonare;
 • constipație;
 • diaree;
 • iritații ale pielii;
 • stare de rău constantă.

Pentru ameliorarea acestor simptome este necesară administrarea de substanțe capabile să regleze flora atât din punct de vedere calitativ, cât și cantitativ.

Tratament pentru echilibrarea microflorei

Tulburările florei intestinale pot avea consecințe grave dacă după apariția primelor semne nu se iau măsurile corespunzătoare de tratament. În acest sens, administrarea de suplimente cu probiotice este cea mai eficientă și sigură soluție.

Datorită efectului lor asupra microbiomului intestinal, asupra barierei intestinale și, totodată, grație efectelor imunomodulatoare, probioticele au un rol benefic în terapia sindromului de intestin iritabil.

Specialiștii recomandă SUBTYL – un medicament capabil să ucidă microorganismele dăunătoare. Acest produs face parte din grupul probioticelor și are drept scop principal restabilirea funcționării normale a tractului gastrointestinal.
 
SUBTYL poate fi administrat sugarilor, copiilor mai mari, adulților și femeilor în timpul sarcinii.

mamaplus

SUBTYL – rol și beneficii:

 1. Ameliorează disconfortul abdominal și tulburările de tranzit intestinal;
 2. Ajută la descompunerea carbohidraților, grăsimilor și proteinelor din organism;
 3. Combate constipația, diareea și flatulența;
 4. Reglează metabolismul;
 5. Formează un sistem imunitar puternic împotriva infecțiilor;
 6. Împiedică reproducerea microflorei patogene și oportuniste;
 7. Sporește creșterea „bacteriilor bune” (bifidobacteriilor și a lactobacililor) – cei mai importanți reprezentanți ai microflorei umane normale.

Recomandare: În perioada de utilizare a medicamentului SUBTYL este necesar să evitați consumul de alcool, să vă păstrați calmul și să respectați regimul alimentar.
 
De asemenea, SUBTYL nu poate fi administrat simultan cu antibiotice, întrucât acțiunile lor sunt similare și există probabilitatea de producere a unor reacții alergice.

mamaplus

SUBTYL este un medicament produs în Vietnam, iar în Republica Moldova este asigurat de către compania Vinamex.

Mai multe informații despre compoziție și instrucțiuni de administrare găsiți AICI

SUBTYL poate fi găsit în următoarele farmacii din țară: Orient, Felicia, Farmacia Familiei, Gedeon Richter, Hippocrates și Elody.

mamaplus