mamaplus

Cum să îți cureți corect călcâiele cu bicarbonat de sodiu. Un truc simplu și eficient

0
//
08.07.2020

Dacă vrei să ai călcâie fine şi hidratate, ia în considerare un remediu simplu şi eficient, pe care îl poți pune în aplicare la tine acasă. Nu ai nevoie decât de două ingrediente: bicarbonat de sodiu şi apă! 

Bicarbonatul are proprietăți antiseptice şi ameliorează uscăciunea, precum şi crăpăturile din călcâie. Află cum să foloseşti bicarbonatul pentru a avea călcâie moi, fine, fără crăpături şi porțiuni de piele uscată, aspră!

Înmoaie picioarele în apă cu bicarbonat

Pentru o curățare eficientă a călcâielor şi a spațiilor dintre degete, ține picioarele pentru 15 minute într-un lighean cu 5 litri de apă caldă şi 3 linguri de bicarbonat de sodiu.

După expirarea timpului, foloseşte piatra ponce pentru a îndepărta porțiunile de piele moartă, clăteşte bine cu apă caldă, usucă şi foloseşte o loțiune hidratantă sau ulei esențial de cocos, de mentă sau gel de aloe vera.

Poți face asta seara, înainte de culcare, şi să porți şosete pe parcursul nopții, astfel încât ingredientele emoliente să pătrundă mai bine în piele. A doua zi vei avea călcâie fine şi curate!

Bonus: bicarbonatul elimină şi mirosul neplăcut al picioarelor!

Pastă exfoliantă din bicarbonat de sodiu şi apă pentru călcâie crăpate

Amestecă trei părți de bicarbonat de sodiu cu o parte de apă până obții o pastă. Freacă pasta pe suprafața călcâielor aspre, apoi foloseşte o piatră ponce pentru a îndepărta pielea moartă şi a netezi suprafața călcâielor.

La final, clăteşte cu apă caldă, usucă bine cu un prosop şi aplică o cremă intens hidratantă cu uree sau acid lactic pentru călcâie.

Repetă procedura de două ori pe săptămână pentru rezultate vizibile.

Desigur, şi încălțămintea are un rol important în prevenirea uscării şi crăpării călcâielor. Prin urmare, evită sandalele sau papucii cu talpă aspră, din materiale dure sau textile.

Sunt de preferat încălțările cu talpă flexibilă de piele sau care conține spumă – aceasta absoarbe şocurile, asigură confort şi permite aerisirea piciorului.