mamaplus

Cum să alegi corect o cupă menstruală, ca să uiți de absorbante pentru mulți ani înainte

-
//
14.01.2021

Protecția mediului este una dintre prioritățile lumii în care trăim, pentru că doar astfel vom respira un aer mai curat și vom fi în armonie cu tot ce ne înconjoară. Pe lângă măsurile pe care le știm bine deja, ce ar putea face femeile pentru a contribui la aceste schimbări în bine? O soluție ecologică ce înlocuiește produsele de igienă intimă, fabricate din materiale dăunătoare mediului, sunt cupele menstruale. Probabil ai auzit deja despre multitudinea de avantaje pe care le au, iar ca să-ți faci și tu o impresie despre ele și să înțelegi mai bine cum se folosesc (dacă încă nu le-ai încercat), te ghidăm noi cu toată informația necesară.

În primul rând ar trebui să știi că forma cupei menstruale este concepută după modelul anatomic al corpului feminin, astfel încât să poată fi folosită cu ușurință. Cupele menstruale sunt fabricate din silicon flexibil și reutilizabil, sunt introduse în vagin cu scopul colectării lichidului menstrual și sunt mai eficiente decât absorbantele sau tampoanele clasice. Chiar dacă la prima vedere s-ar părea că cupele menstruale sunt o nouă tendință, de fapt, primele modele de cupe au apărut încă în anii 1930 și doar în ultimii ani devin din ce în ce mai populare.

98% din femeile care au testat cupa menstruală, nu au mai optat pentru altceva

Foarte multe femei renunță la alte metode de protecție în perioada menstruației și optează pentru o cupă menstruală pentru că își dau seama că astfel au mai multă grijă de sănătatea proprie. Tampoanele și absorbantele conțin multe ingrediente toxice care, folosite pe termen lung, pot contribui la apariția endometriozei sau a altor afecțiuni. Este vorba despre ingrediente deosebit de nocive precum dioxina, aluminiu, alcool, aditivi de miros, vâscoză de tip celofibră (substanță asociată cu SST), clor (folosit la înalbire pentru ca tamponul să aibă culoarea alb imaculat), bisfenol A (o substanță care afectează sistemul endocrin și care rezultă din producerea plasticului). Cupele menstruale nu sunt toxice și sunt absolut sigure pentru utilizarea zilnică.

mamaplus

Până la urmă, este o investiție pe termen lung. Într-adevăr, o cupă menstruală este mai scumpă decât un pachet de absorbante sau o cutie de tampoane, dar este reutilizabilă. Așa că nu mai trebuie să îți faci griji că a venit acea perioadă a lunii și trebuie să mergi să îți cumperi tampoane. O cupă se răscumpără în 6-8 luni!

Totodată, cupa menstruală poate colecta de aproximativ 3 ori mai mult lichid decât un tampon. Asta înseamnă că poți schimba cupa chiar și la 6, 8 sau 12 ore. Spre deosebire de absorbante, de exemplu, unde, dacă ai un flux mai abundent, este necesar să folosești absorbante de noapte și purtarea unei lenjerii intime adecvate, cupa menstruală este mult mai comodă. Vezi în imaginea de mai jos cum o poți folosi.

mamaplus

Cupele menstruale YUUKI

Dacă ai decis că vrei să încerci să folosești acest produs, alege cupele menstruale YUUKI care au apărut pe piață de mai bine de un deceniu și se bucură de o mare popularitate în rândul femeilor. Datorită calității înalte, YUUKI se află în top 5 mondial al celor mai bune și calitative cupe menstruale. Cupele menstruale YUUKI sunt produse cehe de înaltă calitate, fabricate din silicon medical de înaltă calitate, care este utilizat la proteze și implanturi. Toate procesele de fabricație și control sunt efectuate în deplină conformitate cu cerințele standardului ISO 9001.

Avantajele cupei menstruale YUUKI:

  • Profitabil din punct de vedere economic – rambursare sumei achitate pentru cupă în timp de 6-8 luni
  • Confort total pe întreaga perioadă de utilizare
  • Certificatele de sănătate documentate
  • Cupa YUUKI nu conține coloranți și ftalați
  • Termen lung de utilizare
  • Excelent pentru călătorii
  • Ecologic – o femeie folosește mii de tampoane și absorbante pe parcursul vieții – aproximativ 600 kg de deșeuri nereciclabile. YUUKI oferă o alternativă  ecologică pentru toate aceste produse
  • Cupa menstruală YUUKI este unică. Având un inel situat în interior, cupa previne orice scurgere în timpul manipulării conținutului;
  • Folosind cupele menstruale YUUKI, poți să înoți, să faci sport sau să porți haine mulate, în culori deschise.

Ambalaj practic

Ambalajul este practic și complet original, sub forma unui pahar cu capac (vas pentru dezinfectare), pe care îl găsești în două nuanțe: verde și roz. Pereții ambalajului sunt solizi și previn orice deformare a cupei în timpul transportării (de ex. în poșetă). Paharul cu capac este utilizat pentru dezinfectarea cupei în cuptorul cu microunde și pentru o păstrare pe termen lung a cupei menstruale, atunci când ea nu este folosită.

Calitate premium

Este adevărat că pe diferite site-uri poți găsi cupe la un preț mai accesibil. Trebuie să știi că aceste cupe nu au nici certificate de calitate, deseori sunt fabricate din latex (care poate provoca reacții alergice) sau silicon necalitativ, care își pierde calitățile în timpul utilizării. Înainte să alegi o cupă menstruală, gândește-te că urmează să o folosești ani de zile, iar asta înseamnă că ar trebui să fie de calitate superioară și să corespundă tuturor standardelor europene.

Cupele menstruale YUUKI pot fi achiziționate în rețeaua farmaciilor ORIENT.

mamaplus