Produsele principale incluse în regimul alimentar în sezonul rece trebuie să ajute organismul de a riposta în fața infecțiilor. Află care sunt cele 19 produse, care iarna îți vor întări sistemul imunitar și te vor scăpa de viroze!
Cu ajutorul produselor descrise mai jos vei putea crește imunitatea în condiții casnice. Iarna, este foarte important să-ți suplinești regimul alimentar cu produse benefice.Noi propunem doar medicamente delicioase. Mănâncă, bea și nu te îmbolnăvi!
1. Curmalele japoneze
Un deliciu deloc ieftin acum, însă este suficient să mănânci un singur fruct în două zile. Ridică imunitatea, scoate excesul de sare din organism și are acțiune antidepresantă.
2. Ghimbirul
Un produs perfect, cu care îți poți începe ziua, fiind adăugat în ceaiul cu miere și lămâie. Ajută la prevenirea stărilor de vomă, toxicoza la gravide, tratează diverse tipuri de intoxicații și stimulează perfect sistemul imunitar. Cumpărați rădăcina de ghimbir – ea este mai benefică decât praful.
3. Măcieșul
Ceaiul cu măcieș - este un tratament eficient al bolilor respiratorii. Se află pe primul loc după conținutul de vitamina C.
4. Topinambur
Scoate din organism 83% din radionuclizi și ajută la constipații.
5. Scorțișoara
Imediat îți umple sufletul de o senzație de sărbătoare! Protejează organismul de diabet zaharat și contribuie la slăbire.
6. Galangal
Rădăcina de galangal ajută la tratarea tractului gastro-intestinal, bolile de ficat și în cazul eliminărilor în timpul menstruației.
7. Curmale
Ridică dispoziția la maxim. Este suficient să consumați câteva fructe pe zi! Este o sursă bogată de vitamine și fosfor, care protejează dinții de carii.
8. Peștele roșu
Cel mai bine este să sărați singură peștele. În așa fel, veți evita consumul de conservanți și coloranți. Peștele este foarte bogat în vitamina E și Omega-3, care contribuie la o bună asimilare a produselor. Mai mult, peștele roșu conține mult iod, necesar pentru glanda tiroidă.
9. Măslinele
Consumă-le nu ca o gustare la ”medicament”, ci ca un medicament. Conțin multe minerale, care absolut nu se pierd la prelucrarea diversă a măslinelor.
Citește de asemenea: Un dejun benefic: legumele
10. Rodiile
Dacă veți bea în fiecare zi câte un pahar de suc de rodii, atunci în cele trei luni de iarnă puteți scăpa de kilogramele în plus în jurul taliei, dar și să uitați de tensiunea arterială mărită.
11. Nucile
Odată cu consumul nucilor veți primi o doză mare de energie și în așa fel veți renunțața la cofeină. Sunt suficiente 12 bucăți în fiecare zi.
12. Criticile
Aceste fructe sunt foarte bogate în vitamina C, care ridică imunitatea, iar grapefruitul ajuta la curățarea tractului gastro-intestinal.
13. Merele
Două mere pe zi și nu veți avea probleme cu digestia. Iar grație conținutului sporit de fier, întărește sistemul cardio-vascular.
14. Feijoa
Un fruct delicios și aromat, care ajută la profilaxia bolilor respiratorii și problemelor de digestie.
15. Ciocolata
Un studiu efectuat recent de experții americani a demonstrat, că consumul a 25 gr. de ciocolată neagră este o profilaxie perfectă pentru tuse. Rețineți însă: nu mai mult de 25 de grame!
16. Kiwi
Un kiwi conține norma zilnică de vitamina C: consumați aceste fructe pentru profilaxia răcelii.
17. Terci de orz
Dăruiește tinerețe pielii, dar are și un efect antiviral grație lizinei, care se conține în cantități mari.
18. Mierea
Se recomandă nu doar pentru tratarea gripei și a răcelii, dar și curăță foarte bine ficatul. O linguriță mică de dimineață. Doar ca pentru început mâncați o linguriță de miere, după care beați un pahar cu apă călduță. Potrivit ultimelor studii –așa este corect să consumați miere.
19. Cartoful
Coaceți cartofii cu coajă, mâncați cu ulei de măsline și varză murată. Preferabil la prânz, și nu la cină. Gustos, benefic și ridică dispoziția, făcând față depresiilor și stării de nervozitate.