Nivelul acetonei la copil s-a majorat, medicul deja v-a vizitat și v-a dat unele indicații. Ca orice mamă însă vă faceți griji în vederea sănătății micuțului, care de fapt este un lucru firesc. Noi vă oferim câteva sfaturi privind regimul alimentar corect al copilului, care a făcut o criză de acetonemie.
În cazul în care, nivelul acetonei la copil s-a ridicat în limitele (de la ++++până la ++) – atunci cel mai bun tratament în primele trei zile va fi foamea.
Dacă copilul va avea o senzație puternică de foame și va cere să fie hrănit, atunci cel mult î-i puteți oferi pesmeți de casă și un consum mare de lichide (fiecare jumătate de oră).
Începând cu a doua zi până în a patra, cu condiția absenței acetonei sau în cazul prezenței unui +, puteți propune copilului la produsele indicate mai sus, un terci pe apă (de orez sau griș), supă, piureu de cartofi pe apă, un măr copt pe zi.
Începând cu a cincea zi până în a șaptea zi, și în cazul unei îmbunătățiri a stării de sănătate, puteți introduce produsele bogate în proteine (omletă preparată la abur, tifteluțe sau pește fără grăsimi). Totodată, sunt administrate preparate enzimatice la indicația medicului, cu respectarea dozei conform vârstei. De menționat, că în astfel de situații copiilor le este prescrisă o dietă specială №5-P.
În cazul creșterii nivelului de acetonă la copii, categoric se interzice consumul unor produse precum:
- Carnea de vită, pui, rață, carnea de porc;
- Subproduse: ficat, rinichi, creier, bulioane din carne;
- Soiuri de pește gras:
- Mezeluri afumate, chipsuri:
- Smântână, nuci:
- Aluat dospit, aluat foietaj;
- Conopidă fiartă, roșii, spanac, măcriș, rădăcină de pătrunjel, kiwi, boboase.
- Băuturi gazate.