mamaplus

COVID-19 la copii: Micuții sub 5 ani au o cantitate de virus de până la 100 de ori mai mare decât adulții

0
//
28.09.2020

Copiii pot fi considerați purtătorii celei mai mari încărcături de coronavirus, potrivit unui studiu care contrazice ce se credea până acum. Cercetările făcute la începutul pandemiei nu găsiseră dovezi că cei mici contribuie în mod semnificativ la răspândirea COVID-19.

Noul studiu a găsit la copiii cu vârste sub 5 ani o cantitate de virus de 10 până la 100 de ori mai mare decât la adulți în căile respiratorii superioare. Acest lucru înseamnă că ei sunt un factor principal de transmitere în cadrul comunităților lor.

„Am observat că că unii dintre copiii testați pozitiv aveau o încărcătură virală mai mare în nas, în comparație cu copiii mai mari sau adulții”, a spus dr. Taylor Heald-Sargent, medic pediatru și conducătorul cercetării, pentru CNN.

Pentru efectuarea studiului au fost analizate 145 de probe colectate de la pacienții cu simptome moderate, la o săptămână de la apariția acestora. 46 dintre acestea erau de la copii sub 5 ani, 51 de la copii cu vârsta între 5 și 17 ani și 48 erau adulți între 18 și 65 de ani.

Chiar și așa, cercetătorii spun că este nevoie în continuare de alte studii, care să arate contagiozitatea la copii, mai ales că în pediatrie au fost realizate mai puține studii comparativ cu cele în rândul adulților.