Pentru a diminua riscul infecției cu coronavirus, trebuie să iei câteva măsuri de siguranță înainte de a intra în casă. Astfel, dacă mergi la cumpărături, la serviciu sau pur și simplu ieși afară cu animalul de companie, trebuie să dezinfectezi anumite obiecte înainte de a intra în locuință.

Iată care sunt acestea:

Pantofii

Primul lucru pe care trebuie să îl ții minte în timpul epidemiei de coronavirus este acela de a nu intra în casă cu pantofii cu care ai fost afară. Pune peste preșul de la intrare o cârpă îmbibată în clor și dă-ți pantofii jos înainte de a intra în casă. Pulverizează dezinfectant pe talpa pantofilor înainte să treci pragul casei. Apoi pune-i într-o cutie sau într-un loc mai izolat și spală-te imediat pe mâini după ce te descalți!

Pungile cu cumpărături și geanta

Pune cumpărăturile într-o pungă curată chiar înainte de a intra în casă. Dezinfectează geanta pe care ai avut-o cu tine la cumpărături cu alcool izopropilic.

Portofelul

Tot timpul folosești portofelul când ieși în oraș. Pui mâna pe diverse obiecte, apoi scoți bani sau carduri. Dezinfectează portofelul și cardurile zilnic cu șervețele antibacteriene.

Hainele cu care ai fost afară

Hainele cu care ai fost afară pune-le la spălat. Temperatura recomandată pentru spălare este 60 de grade Celsius.

Telefonul mobil

Telefonul mobil trebuie curățat cât mai des în această perioadă deoarece poate fi o sursă de contaminare. Dezinfectează telefonul înainte de a-l pune în geantă sau înainte de a ajunge acasa.

Cheile de la casă, cheile de la mașină

Și cheile sunt obiecte mărunte pe care le folosești zi de zi și nici nu îți dai seama cât de murdare pot fi de la mâinile tale. Pulverizează dezinfectant pe ele, înainte să intri în casă.

Dezinfectează cumpărăturile

Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor din întreaga lume recomandă două modalități de curățare a produselor: fie săpunul și apa curată, fie un produs de dezinfectare pe bază de clor sau alcool. Dacă ambele reprezintă metode eficiente de a menține germenii la distanță, în această perioadă este recomandat să folosiți soluții de curățare și dezinfectanți pe bază de clor, înălbitori, solvent, etanol de 75%.

Ușa de la intrarea în casă

Ar fi indicat ca în fiecare zi să dezinfectăm ușa de la intrarea în casă, mai ales clanțele și zonele pe care le atingem cu mâinile. Dacă te întorci acasă cu mâinile pline de microbi, pui mâna pe clanța de la intrare și pe celelalte clanțe înainte de a ajunge la baie să te speli cu apă și săpun.

Masca textilă

Dacă ai optat pentru o mască textilă, nu uita să o dezinfectezi după fiecare purtare.