mamaplus

Copilul se plânge mereu că-i este frig? Specialiștii au enumerat câteva cauze

0
//
22.11.2021

Unii copii ar putea suporta mai greu sezonul rece din cauza faptului că le este frig în permanență, chiar dacă temperatura în încăpere este normală. La mijloc ar fi câțiva factori individuali, pe care părinții ar trebui să-i cunoască și eventual să-i identifice în colaborare cu un medic pediatru. Haideți să aflăm care ar fi cauzele principale.

Temperatura medie a corpului uman este de 36,6, iar o deviere de 0,5 grade în sus sau în jos este absolut normală. Mai mult, teperatura corpului copilului se schimbă pe parcursul a 24 de ore – cea maximă se înregistrează în jurul orei 18:00, iar minimă – la 4:00 dimineața.

Potrivit Real Clear Science, copiii care spun mereu că le este frig, prezintă caracteristici anatomice deosebite. Spre exemplu, băiețeii suportă mai bine temperaturile scăzute, ei generând mai multă căldură în mediu datorită unui procent mai mare de masă musculară.

Mai are importanță și procentul de grăsime corporală la fetițe și femei, care este mult mai ridicat pe mâini și pe picioare, în comparație cu băieții. La băieți procentul de grăsime corporală este mai redus și, prin urmare, căldura generată de mușchi ajunge mai greu și se menține mai puțin timp în piele.

Un alt motiv – hormonii

La fetițe și femei hormonii sexuali pot influența temperatura corpului. În caz de hipotiroidism – o afecțiune a glandei tiroide – apare senzația constantă de frig din cauza inhibării tuturor proceselor.

În concluzie, copiilor le este frig din cauze de natură fiziologică și doar în unele cazuri poate fi vorba despre niște simptome legate de probleme ale glandei tiroide.