mamaplus

Copiii sunt mai vulnerabili la noile tulpini ale coronavirusului care se răspândesc în Europa

0
//
11.03.2021

Declarația a fost făcută miercuri pentru TASS Evgheni Timakov, medicul şef al centrului medical "Lider mediținî" şi specialist în boli infecțioase şi vaccinuri.

„Aceste tulpini îi afectează pe copii într-o măsură mai mare comparativ cu cele anterioare. Virusul suferă mutații, se modifică de aşa natură încât să afecteze mai mulți oameni, să depăşească diverse bariere imune, să găsească lacune în sistemul nostru imunitar şi să acopere toate segmentele populației. Aceasta este evoluția lui normală, aşa a fost şi aşa va fi întotdeauna în cazul fiecărui virus. Noile tulpini sunt mai contagioase", a declarat medicul.

Cu toate acestea, medicul a constatat faptul că, deşi copiii sunt mai vulnerabili la noile tulpini, aceştia vor dezvolta în general o formă mai uşoară a bolii sau vor fi asimptomatici, fără consecințe grave. Când a fost întrebat despre vaccinarea împotriva COVID-19, Timanov a menționat faptul că aceasta nu este necesară când este vorba de copiii sub vârsta de 12 ani, scrie Agerpres.

"Eu sunt un susținător al vaccinării, dar când vine vorba de coronavirus, aş reflecta asupra faptului dacă copiii cu vârsta sub 10-12 ani, înainte de a ajunge la pubertate, ar trebui să primească vaccinul împotriva coronavirusului, deoarece infecția nu este atât de periculoasă pentru ei ca în cazul adulților. Au nevoie de vaccin mai mult persoanele care sunt expuse riscului, inclusiv copiii din grupurile de risc'', a explicat medicul.

Copiii reprezintă aproximativ 8-10% din totalul pacienților cu COVID-19 din Rusia, cel mai mare număr de copii infectați fiind înregistrat în grupa de vârstă 13-15 ani, a informat la sfârşitul lunii ianuarie directorul adjunct al Institutului Central de Cercetare Epidemiologică din Moscova, Alexander Gorelov.