mamaplus

Copiii care merg la grădiniță prezintă un risc scăzut de a transmite infecția cu noul coronavirus în rândul adulților

0
//
21.10.2020

Copiii care merg la creșe și grădinițe prezintă un risc scăzut de a transmite infecția cu noul coronavirus în rândul adulților, potrivit unui studiu realizat de oamenii de știință de la Universitatea Yale, efectuat pe mai bine de 57.000 de copii.

Studiul, despre care se crede că este cel mai mare de acest gen, susține că păstrarea creșelor și grădinițelor deschise nu contribuie la transmiterea infecției cu noul coronavirus, atâta timp cât copiii respectă regulile minime de igienă, precum spălarea mâinilor, există distanțare socială, iar personalul poartă măști de protecție.

Această cercetare vine și în sprijinul părinților, mulți dintre ei fiind rezervați în ceea ce privește înscrierea copiilor în astfel de centre, mai ales că în ultimele luni, cel puțin în Statele Unite ale Americii, înscrierea la un centru de îngrijire a copiilor a scăzut cu 33 la sută.

„Pentru părinți, această veste ar putea fi foarte bună, întrucât mulți dintre ei s-au arătat îngrijorați și nu știau dacă să-și trimită sau nu copiii la crește ori grădiniță”, a mărturisit dr. Walter Gilliam, psiholog la Yale și autorul studiului.

Până acum, însă, specialiștii nu au adunat încă suficiente date despre infectările în cazul copiilor până în 10 ani, afirmă dr. Anthony Fauci.

„Există un studiu recent care arată că în cazul copiilor de la 10 la 19 ani se transmite virusul la fel de eficient adulților, precum adulții îl transmit adulților. Lucrurile care se întâmplă între 0 şi 10 ani nu sunt la fel de clare, aşa că trebuie să adunăm mai multe date, deoarece nu avem toate informațiile pe care am dori să le avem despre infecțiile în cazul copiilor”, a declarat Anthony Fauci, directorul Institutului Național pentru alergii şi boli infecțioase din SUA.

De asemenea, o cercetare efectuată de Centrul sud-coreean pentru Controlul şi Prevenirea Epidemiilor relevă că copiii mai mici de 10 ani transmit coronavirusul cu o frecvență mai redusă decât adulții, dar riscul nu este zero. În schimb, copiii cu vârste între 10 şi 19 ani pot transmite COVID-19 la fel de mult ca adulții.