Se spune că una sau mai multe căni de cafea pe zi pot reduce riscul de a contracta COVID-19 cu până la 10%. Această concluzie a fost dedusă în urma unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Northwestern, SUA.

Cafeaua conține antioxidanți şi are proprietăți anti-inflamatorii. Consumul de cafea este corelat în mod pozitiv cu biomarkeri antiinflamatorii precum interleukina şi citocine multifuncționale, cu rol în întreținerea, repararea şi întărirea celulelor.

Şi legumele sunt importante în creşterea imunității anti-COVID. Legumele crude sau gătite (exclus cartofii) scad riscul de infectare cu SARS-CoV-2. La polul opus, consumul de carne procesată (chiar şi câteva zeci de grame per porție) este asociat cu un risc mai mare de contractare a virusului.

Autorii studiului arată, totodată, că există o legătură directă între consumul de cafea şi un risc mai scăzut de pneumonie la persoanele în vârstă.

Cercetarea a fost realizată pe 40.000 de adulți din Marea Britanie.