Cu toții știm că, pentru a ne proteja de infectarea cu coronavirus, trebuie să ne spălăm/dezinfectăm mâinile cât mai des, să practicăm pe cât posibil distanțarea socială și să purtăm măști în spațiile închise. Dar nu toate locurile prezintă același tip de risc. Mai mulți experți au fost întrebați care consideră că sunt locurile cele mai riscante, mai ales pentru cei în vârstă sau cu boli preexistente, ceea ce îi face și mai vulneraribili în fața noului coronavirus. Iată care sunt acestea, conform articolului publicat pe site-ul MLive.

Barurile – mai mulți dintre experții citați au considerat că barurile prezintă un risc de 10/10. Motivele sunt destul de evidente: nu poți să porți mască atunci când bei și în plus, nici nu ești cel mai precaut atunci când consumi băuturi alcoolice. În plus, oamenii stau aproape unul de celălalt.

Concertele și alte adunări mari de oameni – Grupurile de oameni care stau laolaltă sunt destul de riscante din punctul de vedere al posibilității infectării cu coronavirus. Specialiștii din SUA avertizează că și protestele se încadrează la această categorie și de aceea le recomandă tututor celor care au participat la revoltele recente să se testeze.

Parcurile de distracții – Este extrem de dificil să asiguri dezinfectarea tuturor obiectivelor dintr-un parc de distracții și, în același timp, să încerci să limitezi numărul celor care îl vizitează. Cu toate astea, cei de la Disney au anunțat o redeschidere treptată începând cu luna iulie.

Bisericile – Unul dintre specialiștii citați a fost de părere că, dacă la slujbele religioase credincioșii cântă, asta crește riscul considerabil. Cu atât mai mult în bisericile unde distanțarea socială în interior e destul de greu de menționat.

Școlile – În ceea ce privește școlile și universitățile, riscul de infectare cu coronavirus este evident. Grupurile mari de oameni care umblă tot timpul pe coridoarele instituției nu pot fi urmărite, cu atât mai mult dacă vorbim de niște elevi de școală generală. De aceea, autoritățile din România încă discută care ar putea fi cea mai bună variantă în care ar putea redeschide școlile începând cu septembrie.