mamaplus

Cele mai bune amestecuri naturale împotriva răcelii și a sinuzitei. Rețete și recomandări utile

-
//
30.03.2022

Infecțiile virale nu se tratează cu antibiotice şi nici nu le limitează durata sau severitatea. În ”Noua biblie a vitaminelor“ , farmacologul Earl Mindell recomandă pentru durerile în gât, pentru sinuzită sau infecții ale tractului urinar să se încerce mai întâi remediile naturale.  

 • Astfel, pentru durerile în gât se pot dizolva o picătură de esență de portocal amar, antiinflamator şi antibacterian natural, şi un sfert de linguriță de sare într-o jumătate de cană de apă călduță. Cu acest amestec se poate face gargară, de două ori pe zi.
   
 • Ceaiul care conține rădăcină de lemn dulce, echinaceea şi gențiană poate atenua simptomele şi grăbi vindecarea.
   
 • Pentru tratarea infecțiilor la sinusuri se amestecă zilnic 20 de picături de extract de sâmburi de struguri în apă, suc sau ceai. De asemenea, un supliment cu betacoroten poate ajuta la vindecarea membranelor mucoasei.
   
 • Infecția tractului urinar se poate combate cu 250 de mililitri de suc de merişor neîndulcit şi de afine pe zi.
   
 • În bronşită este util ceaiul de soc. O linguriță de flori de soc şi o jumătate de linguriță de boabe se infuzează timp de 10 minute într-o cană cu apă fiartă. Se adaugă o jumătate de linguriță de miere şi se beau 2-3 căni pe zi.

Dacă simptomele nu se ameliorează în 24 de ore trebuie consultat medicul pentru o analiză bacteriană. Dacă acesta recomandă antibioticele efectul lor poate fi maximizat cu ajutorul ceaiului verde.

Sunt de evitat antiacidele care pot scădea cu 90% eficiența antibioticelor.