Femeile pot diminua riscul apariției cancerului ovarian, dacă vor consuma ceai și suc de portocale - susține un specialist din Marea Britanie. Experții Universității britanice timp de 30 de ani au efectuat un studiu, în cadrul căruia au urmărit dieta a peste 170 mii de reprezentante ale sexului frumos cu vârsta cuprinsă între 25 și 50 de ani. S-a stabilit, că femeile, care se alimentau cu produse bogate în flavonoide, aveau un risc minimal de dezvoltare a tumorilor.

Ce trebuie să consume femeile pentru a se proteja de cancerul ovarian?

Specialiștii constată, că grație ceaiului și sucului de portocale se diminuează considerabil riscul apariției cancerului ovarian. Acesta mai este supranumit și ”ucigașul tăcut”, asta deoarece simptomele maladiei deseori sunt invizibile până în ultimul stadiu al bolii, când aceasta nu mai poate fi tratată.

Astfel, s-a stabilit că sucurile de citrice și ceaiul conține flavonoide, care au un efect benefic asupra organismului femeii și ajută la prevenirea cancerului ovarian. O astfel de profilaxie, susțin specialiștii este binevenită la orice vârstă.

Experții au menționat, că în pofida numeroaselor cauze de dezvoltare a cancerului ovarian, riscul apariției acestuia poate fi diminuat cu ajutorul unui mod de viață sănătos și a unui regim alimentar corect.