Chiloții menstruali reprezintă o opțiune durabilă în comparație cu absorbantele și tampoanele de unică folosință. Aceste articole de îmbrăcăminte concepute pentru a fi purtate în timpul menstruației se remarcă prin faptul că sunt reutilizabile, sănătoase și confortabile. Mai exact, servesc ca lenjerie clasică, dar au capacitatea de a reține fluxul de sânge fără a păta hainele.

Chiloții menstruali sunt fabricați din materiale absorbante și sigure. Deși unele femei preferă să-i folosească singuri, altele îi folosesc ca o completare a cupei menstruale și a altor produse de protecție. Totul depinde de nivelul fluxului. Absorbția variază de la jumătate de tampon la 2 tampoane.

În general, chiloții menstruali au o bază cu 3 straturi de material:

 • Stratul care atinge pielea este din bumbac și drenează lichidul.
 • Un altul este fabricat din poliuretan impermeabil, astfel încât să nu existe scurgeri.
 • Al treilea strat conține elastan respirabil pentru a neutraliza bacteriile și mirosurile.

Se poartă precum chiloții tradiționali și se schimbă la fiecare 8 până la 12 ore, în funcție de cât de abundent este fluxul menstrual.

Beneficiile folosirii chiloților menstruali

 • Toxicitate zero: spre deosebire de tampoane și absorbante, materialul de fabricație nu include nanoparticule de argint, o componentă care poate fi toxică
 • Confort: comportându-se ca un articol obișnuit, nu deranjează și nici nu se deplasează, așa cum se întâmplă cu absorbantele. De asemenea, asigură uscarea zonei.
 • Ecologie: utilitatea ajunge la 2 ani, timp în care nu sunt produse deșeuri din plastic. Durata de viață a chiloților depinde și de îngrijirea lor.

Recenziile de până acum sunt pozitive. Cu toate acestea, există și dezavantaje. Majoritatea chiloților sunt confecționați din țesături de culoare închisă. Nu sunt deloc ieftini, deși este o investiție pe termen lung.

mamaplus

Tipuri de chiloți menstruali

Există lenjerie specială pentru toate etapele menstruației. Diferența este dată de nivelul de impermeabilitate, protecția antibacteriană, anularea mirosurilor și confort. În continuare, detaliem clasificarea:

 • Pentru flux menstrual ușor. Sunt concepuți pentru primele și ultimele zile de menstruație sau pentru sângerare redusă. De fapt, există și model de tanga.
 • Pentru flux menstrual mediu. Puteți alege dantelă, talie înaltă sau țesături clasice.
 • Pentru flux menstrual abundent Pentru un flux ridicat, există produse cu absorbție mai mare.
 • Pentru noapte. Chiloții menstruali pentru noapte sunt cei care vă permit să dormiți fără ca sângele să păteze cearceafurile la cea mai mică mișcare. Acest lucru se întâmplă des în cazul absorbantelor, deoarece acestea se pot deplasa sau dezlipi de țesătură.
 • Pentru sport. Unele femei preferă să nu facă exerciții fizice în plină menstruație de teamă să nu aibă accidente în public. Din fericire, există diferite tipuri de chiloți menstruali perfecți pentru sport.
 • Costume de baie. Chiloții reduc anxietatea pe care un absorbant o provoacă la plajă sau la piscină. Sunt suficient de absorbanți și generează siguranță.

Îngrijirea chiloților pentru menstruație

Igiena menstruală are de-a face, în acest caz, cu curățarea chiloților. Sunt reutilizabili și, pentru ca aceștia să reziste mult timp, trebuie să aveți grijă de ei. Spălați-i cu detergent clasic, în mașina de spălat rufe, fără balsam. Lăsați-i să se usuce în aer liber, de preferință la soare. O recomandare suplimentară este să-i clătiți cu apă rece pentru a-i limpezi înainte de a-i spăla în mașină.

mamaplus