mamaplus

Ce simptome pot apărea la femeile gravide și cele care alăptează după prima doză de vaccin anti-COVID-19

0
//
20.10.2021

Oamenii de știință americani de la Universitatea Duke (Carolina de Nord) au efectuat un studiu care a arătat că femeile însărcinate și cele care alăptează pierd imunitatea ca răspuns la prima doză de vaccin anti-coronavirus. Rezultatele sale sunt publicate în revista Science Translational Medicine.

Potrivit cercetătorilor, după prima doză de vaccin Moderna și Pfizer/BioNTech, la gravidele și femeile care alăptează au apărut unele probleme - titrul de anticorpi a scăzut și, în general, a început să se observe un răspuns imunitar mai slab comparativ cu femeile care nu au fost în ultima perioadă gravide.

În plus, femeile care alăptează au avut un număr crescut de celule NK, care sunt, de asemenea, responsabile de activitatea imunității înnăscute.

Anterior, cercetătorii de la Spitalul Universitar din Liege, Belgia, au spus că adulții și copiii sunt în aceeași măsură susceptibili la infecția cu COVID-19, dar copiii au aproape de patru ori mai multe șanse să fie asimptomatici. În același timp, adulții transmit adesea virusul altor semeni, în timp ce copiii se infectează de la alți copii.