Infecțiile cu noul coronavirus continuă să se răspândească de la o zi la alta, însă acum există și pericolul de a dezvolta și o răceală ori o gripă, motiv pentru care îți propunem să descoperi care sunt diferențele între cele trei boli.

Potrivit BBC, persoanele infectate cu noul coronavirus se vor confrunta cu anumite simptome specifice, precum febră de peste 38-40 de grade, tuse persistentă, dar și pierderea ori modificarea mirosului ori a gustului. Tocmai de aceea, medicii recomandă să aveți în casă un termometru pentru a vă măsura temperatura ori de câte ori vă simțiți prea fierbinte.

Tusea, în schimb, poate fi un simptom comun, atât pentru gripă, cât și pentru coronavirus. Există, însă, diferențe între cele două. Mai exact, dacă tușești și te confrunți și cu dureri în gât ori îți curge nasul, cel mai probabil ai o răceală.

În cazul gripei, tusea se instalează brusc și este însoțită de dureri musculare, frisoane, dureri de cap ori în gât, dar și oboseală accentuată.

De cealaltă parte, bolnavii de coronavirus pot dezvolta o tuse puternică, iar episoadele pot dura chiar și o oră. De asemenea, pierderea mirosului ori gustului apare doar în cazul coronavirusului, fapt pentru care ar trebui să te programezi pentru un test imediat.

Strănutul, în schimb, poate fi un simptom de răceală. Acest semn te poate îngrijora doar atunci când te confrunți cu febră ori ți-ai pierdut deja gustul ori mirosul.

Persoanele care au contractat virusul SARS-CoV-2 pot dezvolta și alte simptome, precum dureri de cap, congestie nazală, dureri în gât, lipsa gustului și mirosului sau diaree.

Pentru a evita răspândirea coronavirusului alege să te speli pe mâini în mod regulat, poartă mască de protecție în zonele aglomerate ori în care aceasta este impusă și păstrează distanța socială.