mamaplus

Ce simptome au pacienții diagnosticați cu noua tulpină COVID-19 din Marea Britanie

0
//
11.01.2021

Depistată pentru prima dată în luna octombrie a anului 2020 în Marea Britanie, noua tulpină a coronavirusului se transmite la fel ca tulpina originală a coronavirusului, diferența fiind că noua tulpină COVID-19 este mai contagioasă. Astfel, printre modalitățile de transmitere se regăsesc expulzarea picăturilor de salivă când o persoană infectată tușește, strănută sau vorbește și atingerea unor suprafețe contaminate cu picături.

De asemenea, și simptomele infectării cu noua tulpină COVID-19 din Marea Britanie sunt identice cu simptomele infectării cu tulpina originală a noului coronavirus din Wuhan (China).

  • Cele mai frecvente simptome: febră, tuse seacă, oboseală.
     
  • Simptome mai puțin frecvente: dureri de cap și dureri musculare, durere în gât, diaree, conjunctivită, dureri de cap, pierderea gustului sau a mirosului, o iritație la nivelul pielii sau o decolorare a degetelor de la mâini sau de la picioare.
     
  • Simptome grave: dificultăți de respirație sau dispnee, durere sau presiune toracică, incapacitatea de a vorbi sau de a se mișca

Potrivit reprezentanților Moderna și Pfizer/BioNTech, vaccinul anti-COVID-19 pe care l-au creat și care este deja distribuit pe tot globul este eficient și împotriva noii tulpini.