Dacă te-ai obișnuit să faci un duș la prima oră de dimineață, atunci când înainte de culcare faci acel duș fierbinte și lung vei face mai mult rău sănătății tale decât îți poți da seama. Băile prea dese și lungi pot deteriora pielea, părul și îți pot afecta sănătatea. Am făcut o investigație în acest domeniu cu privire la motivul pentru care dușurile dese ar putea să nu fie o alegere bună.

Părul tău arată mai gras

Părul proaspăt spălat se simte grozav dar șamponarea prea deasă îl face mai gras. De fiecare dată când aplici șamponul tău preferat, acesta îți usucă pielea scalpului provocând producerea unei mai mari cantități de sebuum ca răspuns. Dacă ai obiceiul de a te spăla zilnic, pielea capului primește mesajul de care are nevoie pentru a produce în mod constant mai mult ulei pentru a preveni uscarea excesivă a pielii capului. La rândul său, acest lucru va face părul să fie mai slinos mult mai repede.

Pielea ta va începe să se simtă uscată

Gelul de duș, săpunul și apa fierbinte îndepărtează bacteriile sănătoase și uleiurile esențiale de pe piele. Aceste uleiuri îți ajută pielea să rămână tânără și strălucitoare mai mult timp, iar unii dermatologi recomandă chiar să faceți un duș de 2-3 ori pe săptămână pentru a preveni mâncărimea și excesul de uscare al pielii.

Dușurile dese creează mai multă mătreață decât de obicei

Multe șampoane fac ca părul tău să arate strălucitor, voluminos și fără mătreață, dar folosirea lor prea des funcționează invers. Spălarea excesivă a părului face ca pielea scalpului să capete mâncărime și iritare. Acest lucru poate duce ca în cele din urmă să apară mătreața și, în unele cazuri, poate chiar să declanșeze căderea părului.

Pielea devine mai sensibilă

Un duș lung și fierbinte pare o modalitate sănătoasă de a rămâne curat și de a ține la distanță germenii răi. Dar expunerea corpului la niște mizerie și bacterii întărește sistemul imunitar și îl ajută să lupte împotriva virușilor într-o manieră mult mai eficientă. Dușurile dese tulbură microbiomul pielii, provocându-i o senzație de iritare și un aspect crăpat și roșiatic

Poate afecta capacitatea de reproducție

Părțile intime se curăță în mod natural cu descărcare și utilizarea de săpunuri și geluri parfumate pentru a le spăla ar putea afecta pH-ul. Acest lucru poate provoca un dezechilibru bacterian, iritații și chiar poate afecta sănătatea reproducerii. Este bine să optezi pentru produse ușoare, fără parfum, pentru a spăla zonele din jurul părților intime.