mamaplus

Ce riști dacă porți mască chirurgicală atunci când faci sport în aer liber

0
//
18.05.2020

Odată cu relaxarea restricțiilor legate de răspândirea COVID-19, oamenii ies din case și merg să facă sport în aer liber. Pentru a reduce la minimum riscul de infecție, este însă recomandat să se păstreze distanța fizică de minimum 1,5 metri şi să se poarte masca de protecție în spațiile publice închise.

Dar cum rămâne cu purtarea măştii în timpul joggingului? Este indicată? Potrivit dr. Christina Sensabaugh, cel mai probabil da, este bine să purtați mască atunci când alergați în aer liber, mai ales dacă zona este aglomerată.

Însă asta nu înseamnă neapărat că trebuie să porți o mască de protecție chirurgicală.

Potrivit Centrului pentru Controlul şi Prevenția Bolilor, pentru alergare poate fi suficientă masca din bumbac, care previne într-o anumită măsură, mai mică, ce-i drept, contractarea virusului SARS-CoV-2, dar care este mai puțin iritantă pentru piele, mai ales dacă transpiri abundent.

„Frecarea repetată a măştii chirurgicale de piele poate duce la apariția iritațiilor sau chiar a rănilor deschise. De asemenea, în sezonul cald, când temperaturile sunt ridicate, există riscul agravării rozaceei sau a leziunilor acneice”, atenționează medicul dermatolog Allison Arthur.

Din acest motiv, specialiştii recomandă purtarea în aer liber a măştilor din fibre naturale, aşa cum este bumbacul, care lasă pielea să respire şi este puțin probabil să cauzeze iritații.