Ce nu știai despre cupa menstruală! După ce vei citi asta, vei renunța la tampoane și absorbante definitiv

Ce nu știai despre cupa menstruală! După ce vei citi asta, vei renunța la tampoane și absorbante definitiv

-
//
07.08.2017

Perioada menstruației reprezintă câteva zile de mult discomfort pentru unele femei, iar pentru altele se poate transforma într-un adevărat chin, fie din cauza durerilor pe care le resimt, fie din cauza metodelor de protecție nepotrivite. În general, majoritatea reprezentantelor sexului frumos folosesc în zilele delicate absorbante sau tampoane. Foarte puține sunt cele care cunosc sau folosesc alte metode mai inventive.

Ce nu știai despre cupa menstruală! După ce vei citi asta, vei renunța la tampoane și absorbante definitiv

Fiecare dintre aceste metode clasice are câteva inconveniente. Absorbantele sunt destul de incomode, iar dacă nu sunt lipite așa cum trebuie pe suprafața chilotului, acestea se deplasează foarte ușor în timpul mișcărilor și apare riscul de a te păta. Ba mai mult decât atât, din cauza faptul că sunt confecționate și din materiale plastice, care pot irita pielea.

Pe de altă parte, tampoanele, chiar dacă la prima impresie par a fi o alegere bună, ei bine au și ele mai multe efecte adverse. Folosirea lor repetată și timp de mai multe ore fără să fie schimbate, afectează nivelul ph-ului, flora vaginală și chiar pot declanșa mai multe afecțiuni.

Alternativa cea mai bună la aceaste clasice metode este cupa menstruală. Din păcate, însă, nu foarte multe femei au auzit de existența ei, deși ea s-a inventant încă din anul 1940. Multe doamne și domnișoare sunt încă reticente când vine vorba despre acest produs, fie din cauză că nu înțeleg cum funcționează sau au impresia că este destul de greu de utilizat. Realitatea este cu totul alta.

Cupa menstruală este un dispozitiv în formă de ”clopoţel” fabricat din silicon medical sau în unele cazuri din elastomer termoplastic, care se introduce în vagin cu scopul de a colecta fluxul menstrual. Asigură o protecţie excelenţă împotriva scurgerii indiferent de abundenţa fluxului menstrual, potrivit cupemenstruale.ro. Așadar, această cupă menstruală este o alternativă inovatoare la absorbante şi tampoane, având o capacitate de 3 ori mai mare de a colecta sângele menstrual decât un absorbant/tampon normal.

Un alt mare avantaj, este acela că acest dispozitiv este reutilizabil pe o perioadă între 5 şi 10 ani, iar investiția inițială se recuperează rapid în timp. Așadar este o metodă ecologică și inovativă. Cupa menstruală înlocuieşte practic folosirea a sute şi sute de tampoane în acest interval de timp, iar prețul ei nu este ridicat, variază între 70 și 130 de lei, în funcție de materialul din care este confecționată. Poate fi achiziționată de la farmacii sau magazine online și există o mare varietate de modele.

Ce nu știai despre cupa menstruală! După ce vei citi asta, vei renunța la tampoane și absorbante definitiv

Mod de utilizare

Chiar dacă la început pare un pic complicat de folosit, nu este deloc așa. Fiecare cupă menstruală pe care o achiziționezi are în pachet instrucțiuni de utilizare, prin urmare ai nevoie doar de 5 minute să te prinzi ce trebuie să faci. Trebuie doar să o introduci cu atenție în vagin în așa fel încât să se formeze vid și poate fi curățată chiar și o dată la 8 ore. Iar după ce începi să te obișnuiești cu ea, nici nu o mai simți, ba chiar uiți că ești în zilele delicate.

Se curăță foarte ușor, pur și simplu trebuie spălată de fiecare dată când o scoți cu apă caldă. Dacă nu ești acasă, poți să îți iei cu tine o sticluță cu apă și o cureți în cabina toaletei. Este foarte important să știi că trebuie să o sterilizezi într-un recipient cu apă, să fiarbă câteva minute, atât la începutul perioadei de menstruaţie, cât şi la final.

Așadar, nu este nimic complicat și statistic, toate femeile care au încercat-o s-au convins de beneficiile ei. Merită să o încerci și tu!

Sursa: avantaje.ro