mamaplus

Ce faci când ai secreții vaginale abundente și ce remedii naturale poți încerca

0
//
19.05.2021

Cauza principală a secrețiilor vaginale abundente poate fi un dezechilibru al florei vaginale. Eliminările normale sunt transparente și au o nuanță albicioasă, însă atunci când textura, culoarea și mirosul se schimbă, s-ar putea să fie din cauza unor germeni dăunători. Dacă observi astfel de schimbări, ar trebui să mergi la un consult ginecologic, pentru a stabili cauza exactă și pentru a primi tratamentul necesar. Totodată, poți încerca și unul din cele șase remedii naturale, în condiții casnice. Ține minte însă că aceste soluții nu înlocuiesc în niciun caz vizita la medic.

Iaurtul natural reduce secrețiile vaginale abundente

Iaurtul natural conține culturi active asemănătoare celor prezente în flora vaginală. Prin urmare, acest aliment este o soluție eficientă împotriva infecțiilor care provoacă o creștere a producției de fluide. Probioticele din iaurt acționează direct asupra agenților infecțioși, împiedicând dezvoltarea acestora și refăcând mediul natural din vagin.

Mod de utilizare

 • Ia două linguri de iaurt natural fără arome și masează-l pe părțile exterioare ale vaginului.
 • Lasă-l să se usuce fără să clătești și repetă procedeul de 2 – 3 ori pe zi. 
 • În completarea tratamentului, este indicat să bei o cană de iaurt pe zi.

Infuzie de gălbenele

Proprietățile antiinflamatoare și antibiotice ale florilor de gălbenele pot fi utilizate ca tratament alternativ pentru infecțiile intime care provoacă miros urât, iritații și secreții vaginale abundente. Compușii gălbenelelor nu provoacă iritații în zona delicată a vaginului, ajutând de fapt la reducerea roșeții și a mâncărimilor.

Mod de utilizare

Prepară o infuzie concentrată de flori de gălbenele, las-o să se răcească și folosește lichidul pentru a te spăla în zona intimă de două ori pe zi.

Infuzie de salvie

Salvia are proprietăți care ajută la echilibrarea florei vaginale și la reducerea secrețiilor abundente și a mirosului neplăcut. O infuzie din frunze de salvie vindecă pielea iritată și combate infecțiile fungice și bacteriene.

Mod de utilizare

Prepară un litru de infuzie de salvie și folosește lichidul pentru a-ți clăti zona intimă. Repetă tratamentul de două ori pe zi până când se ameliorează problema.

Infuzie de usturoi

Usturoiul este un antibiotic puternic care poate fi folosit ca tratament alternativ împotriva infecțiilor localizate în zona intimă. Compușii activi ai usturoiului elimină Candida și bacteriile și reduc secrețiile vaginale excesive.

Mod de utilizare

 • Pisează 2 sau 3 căței de usturoi în mojarul cu pistil.
 • Pune-i într-un litru de apă care a dat în clocot și lasă-i să stea 15 minute.
 • Strecoară infuzia.
 • Las-o să se răcească și folosește lichidul pentru a spăla zona afectată.
 • Repetă procedeul în fiecare seară, timp de o săptămână.

Oțet de mere

Acizii naturali din oțetul de mere pot regla dezechilibrele pH-ului vaginal. Aceste substanțe hrănesc bacteriile sănătoase din flora vaginală și ucid microorganismele dăunătoare. Totodată, proprietățile antifungice și antimicrobiene ale oțetului de mere reduc mirosul urât și secrețiile vaginale.

Mod de utilizare

 • Diluează o jumătate de cană de oțet de mere în apa de baie.
 • Spală-te în zona intimă.
 • Repetă tratamentul de două ori, timp de cel puțin o săptămână.

Bicarbonat de sodiu

Compușii organici din bicarbonatul de sodiu reduc secrețiile vaginale abundente și mirosul neplăcut al acestora. În plus, bicarbonatul echilibrează pH-ul din zona vaginală și stimulează producția de bacterii sănătoase, creând o barieră protectoare împotriva ciupercilor și a germenilor dăunători.

Ingrediente

 • 1 linguriță de bicarbonat de sodiu (5 g)
 • 1 pahar de apă (200 ml)

Mod de utilizare

 • Amestecă bicarbonatul de sodiu cu apa și bea soluția obținută o dată pe zi.
 • Pentru rezultate mai bune, adaugă o jumătate de cană de bicarbonat în apă călduță și spală zona vaginală timp de 5 – 10 minute.
 • Repetă tratamentul timp de o săptămână sau până când secreția revine la normal.