mamaplus

Ce categorie de vârstă răspândește cel mai mult COVID-19? Copiii NU ne pun în pericol!

-
//
05.02.2021

Deşi, inițial, s-a crezut că cei mici ar răspândi cel mai mult virusul Sars CoV-2, un studiu recent a arătat că nu este aşa. În plus, potrivit cercetătorilor, copiii sunt cei care au răspândit foarte puțin virusului, la fel ca şi adulții în vârstă. 

Această descoperire poate înseamna că redeschiderea școlilor în unele țări ar putea să nu contribuie la transmiterea virusului, dacă răspândirea este controlată în rândul tinerilor adulți.

Tinerii de 20-49 ani, responsabili pentru 76% din infectări

Rezultatele studiului au arătat că tinerii sunt cei care răspândesc în cea mai mare măsură coronavirusul, şi nu copiii. Mai precis, persoanele cu vârste între 20 şi 49 de ani sunt responsabile pentru apariţia celor mai multe cazuri noi de COVID-19.

Cercetarea mai arată că persoanele cu vârste între 35 și 49 de ani sunt responsabile pentru 41% dintre infectările cu coronavirus din valul care a început în SUA la mijlocul lunii august, în timp ce adulții cu vârste între 20 și 34 de ani sunt responsabili pentru alte 35% dintre infectări. Copiii și tinerii sunt responabili pentru 6% dintre infectări, în timp de persoanele cu vârste între 50 și 64 de ani pentru 15% dintre infecții.