Mersul pe jos este o modalitate simplă și eficientă, cu ajutorul căreia poți să pierzi în greutate, mai ales dacă o practici zilnic și ții o dietă sănătoasă.

„Alimentația potrivită te ajută să reduci din grăsimea abdominală, în timp ce practicarea de exerciții te poate ajuta să menții rezultatele”, a explicat Steven Daniels, antrenor de fitness.

El recomandă să mergem pe jos o oră în fiecare zi sau să facem două plimbări a câte 30 de minute, dacă se potrivește mai bine programului.

Cât de repede se vor vedea rezultatele? Ei bine, acest lucru depinde de o serie de factori, inclusiv greutatea și intensitatea antrenamentului.

De exemplu, iată câte calorii va arde o femeie care are 66 de kg, în funcție de dificultatea antrenamentului:

  • Începător: Parcurgerea pe jos (ritm lent) a 3-4 kilometri într-o oră ar arde aproximativ 200 de calorii;
     
  • Intermediar: 5,5 kilometri în 60 de minute ar arde aproximativ 250-300 de calorii (ritm rapid);
     
  • Avansat: Parcurgerea a șapte kilometri (ritm rapid) în 60 de minute arde circa 350 de calorii.

O jumătate de kilogram de grăsime este egală cu 3,500 de calorii. Asta înseamnă că e nevoie de două săptămâni pentru ca cineva din categoria „avansat” să ardă suficiente calorii și să piardă în greutate.

Sigur, orice altceva poți face pentru a contribui la crearea unui deficit de calorii, cum ar fi calcularea porțiilor de mâncare, va accelera acest proces.

Pentru a maximiza rezultatele antrenamentului care presupune mers pe jos, antrenorul recomandă adăugarea antrenamentelor de forță la rutina ta și exercițiile abdominale.