mamaplus

Cât timp rezistă COVID-19 pe hainele din bumbac și poliester și cum să le dezinfectezi

-
//
01.03.2021

Cercetătorii britanici au făcut publice rezultatele unor teste realizate pe mai multe tipuri de ţesături şi spun că virusul de tip nou rezistă cel mai mult pe poliester, 72 de ore, şi 24 de ore pe bumbac. Vestea bună este că virusul este distrus prin spălare, chiar şi fără detergent, la o temperatură de 67 de grade.

Medicul Radu Țincu avertizează asupra faptului că valul trei în România va fi diferit față de cele anterioare, susținând că va exista o creștere de cazuri în rândul populației tinere, care nu a fost imunizată.

”Cred că va fi un al treilea val diferit față de cele din 2020, pentru că atunci aveam toată populația expusă riscului. În acest moment, grupele vulnerabile sunt oarecum securizate prin vaccin. Cred că vom avea un număr de cazuri în creștere la populația tânără, care încă nu a fost imunizată. Anticipez că va fi o accelerare a transmiterii în rândul comunităților de persoane tinere și acest lucru nu va avea un impact așa mare cum a fost în septembrie-octombrie anul trecut asupra sistemului de terapie intensivă.

Sigur că, odată ce numărul de persoane tinere îmbolnăvite de COVID va crește și vom avea mii de persoane diagnosticate pozitiv, va exista și un procent redus de oameni care vor dezvolta și forme severe”, a declarat medicul Radu Țincu.