mamaplus

Cât de importantă este pentru bărbaţi adâncimea vaginului partenerei. Cum se modifică în sarcină și după naștere

-
//
11.07.2022

Întrebarea dacă mărimea contează sau nu este de obicei îndreptată bărbaților, dar asta este o preocupare oarecum ascunsă printre multe femei. Deşi nu au curajul să vorbească despre asta, unele îşi fac griji cu privire la mărimea vaginului lor şi dacă aceasta le afectează sau nu relațiile intime.

Vaginul este un organ elastic, spune Christine O’Connor, ginecolog la Mercy Medical Center, Baltimore. El este suficient de mic pentru a permite intrarea unui absorbant intern, dar suficient de elastic pentru a permite naşterea. Acest lucru se datorează faptului că pereții vaginului sunt similari cu cei ai stomacului, prezentând încrețituri,ceea ce înseamna că se strâng sau se extind în funcție de situație. Prin urmare, mărimea vaginului variază.

În plus,medicul american Jennifer Wider spune că, de-a lungul vieții, vaginul se modifică de două ori: prima dată în timpul naşterii, când el revine la dimensiunea inițială după 6 luni, şi a doua oară, când, odată cu trecerea timpului, scade nivelul de hormoni iar muşchii vaginului își pierd din elasticitate.

Mărimea vaginului – Cât de adânc este vaginul?

Cele mai frecvente utilizate măsurători în ceea ce priveşte dimensiunea vaginului au fost făcute de Masters şi Johnson în anii 1960. Ei au analizat vaginul a 100 de femei, care nu au fost niciodată însărcinate, şi au constatat că adâncimea vaginului, nestimulat, variază de la 7 şi 8 cm. Atunci când o femeie este excitată, vaginul poate să atingă chiar şi 10-12 cm.

Mărimea vaginului – Prea strâmt sau prea larg

Dacă oamenii de ştiință au putut stabili ce adâncime poate să aibă vaginul, tot ei sunt cei care au aflat că şi în lățime acest organ poate avea dimensiuni variate. De exemplu, când nu este stimulat, el poate să atingă între 2,1 şi 3,5 cm. Pentru posesoarele unui vagin prea larg, sexologii nu au decât un sfat: să facă exerciții Kegel. Ele sunt foarte bune pentru întărirea muşchilor vaginali.

Având în vedere că acest organ este foarte flexibil,el se poate adapta dimensiunii penisurilor. Dacă penisul este mic, vaginul îşi păstrează forma inițială, iar dacă este mare, se extinde suficient.