mamaplus

Cât ar trebui să dureze un contact intim pentru ca femeia să fie satisfăcută

-
//
05.08.2022

Durata actului sexual a devenit obiect de studiu şi pentru oamenii de ştiință. Astfel, specialiştii de la Universitatea Utrecht din Olanda au realizat un studiu la care au participat 500 de cupluri, care au avut ca misiune să cronometreze durata contactului intim, din momentul penetrării şi până la ejaculare. Atenție, deci, este vorba doar despre acest interval, deci nu include şi preludiul.

Rezultatele obținute au arătat o durată medie de 5,4 minute (cea mai scurtă durată fiind de 33 de secunde). De asemenea, specialiştii au vrut să vadă dacă factori precum folosirea prezervativului şi circumcizia pot influența ejacularea mai rapidă. S-a observat că aceşti factori nu influențează ejacularea, în schimb, vârsta, da.

7,5 minute, pentru ca femeia să fie satisfăcută

Totuşi, o altă cercetare arată că sexul trebuie să dureze 7,5 minute pentru ca femeia să fie pe deplin satisfăcută. Această durată nu include preludiul, care joacă un rol important în plăcerea sexuală. Ian Kerner, sexolog şi terapeut de cuplu, afirmă că această durată este relativă, ținând cont şi de alte aspecte.  

„Uneori îți doreşti o partidă de sex rapidă, alteori ai nevoie de un act sexual foarte intens, iar uneori vrei doar să te distrezi sau să fii aventuros. Tipul de sex pe care ți-l doreşti dictează durata partidei. Un lucru e cert: sexul ar trebui să dureze suficient de mult timp pentru ca ambii parteneri să simtă plăcerea, în general, sub forma orgasmului“, afirmă Kerner.