Este normal să fii atentă în primul rând la aspectul sutienului atunci când ești la cumpărături, dar gândește-te și la calitatea acestuia înainte de a-l achiziționa. Sănătatea ta depinde foarte mult de țesătura, forma și mărimea sutienului pe care îl alegi. Citește mai departe și descoperă cum simplifici căutările către sutienul conceput pentru nevoile și corpul tău.

În primul rând, ține cont de disconfortul cauzat de o piesă vestimentară inadecvată. Un sutien prea strâmt presează enorm sânii, fapt care încetinește fluxul sanguin de la nivelul pieptului. Pe de altă parte, purtând un sutien prea mare, cauzează disconfort în zona umerilor și acest lucru va avea drept consecință de-a lungul timpului, lăsarea sânilor.

Dacă ai un bust voluminos, asigură-te că oferi susținere cu ajutorul unor bretele mai late.

Specialiștii ne recomandă să alegem sutienul atât în funcție de mărimea corectă obținută prin calcul, cât și după felul în care se așază pe corp. Optează pentru modelul care îți face cu ochiul dar nu face compromisuri la confort și sănătate.

Ce ne sfătuiesc designerii să facem pentru a găsi rapid sutienul ideal?

Aplică sugestiile de mai jos și astfel îți crești șansele de a găsi din prima sutienul visat cu ocazia viitoarei sesiuni de shopping.

  • Chiar dacă îți cunoști măsura la sutien, totuși probează-l înainte de a-l cumpăra. Se poate întâmpla ca anumite sutiene să nu corespundă fiecărei tipologii anatomice.
  • Ia cu tine în geantă un tricou subțire. Așa vei observa cum arată sutienul sub cele mai subțiri materiale pe care obișnuiești să le porți.
  • Dacă pielea iese în exterior, atunci sutienul e prea mic, iar dacă rămâne spațiu liber în cupă, atunci este prea mare.
  • Durata de viață a unui sutien este de 6-12 luni. Prin urmare, achiziționează mai multe modele pentru a le purta prin rotație.

Căutarea sutienului corect poate să pară la prima vedere o mare bătaie de cap. Atâta vreme cât aplici ghidul de mai sus și decizi care sunt așteptările tale de la un sutien, colindatul prin magazine nu va mai fi un motiv de stres, ci mai degrabă un prilej de a-i dărui corpului tău un accesoriu elegant și comod.