mamaplus

Carboxiterapia, o metodă eficientă în tratarea mai multor maladii. Unde poate fi efectuată procedura

0
//
02.12.2019

Cаrboxiterapia reprezintă o metodă curativă efectuată prin insuflarea bioxidului de carbon subcutanat. Este o procedură efectivă în următoarele tratamente: aparatul osteoarticular, cardiovascular, maladii ale sistemului nervos periferic, afecțiuni reumatice ale articulațiilor și țesutului cutanat, dereglări circulatorii periferice, plăji tardive, trofice, cicatricii, maladii cronice ale pielei (psoriaza, sclerodermia, lichen ruber), strii.

Rezultatele carboxiterapiei sunt confirmate în vindecarea bolilor cronice de profil ginecologic și urologic. 

Sub denumirea de „injecții carbogazoase”, această procedură este foarte populară la stațiunile balneologice din Europa de Est (Karlovy Vary, Băi Mariinsky, Pieshtiany). Sub influența bioxidului de carbon se intensifică circulația sangvină, cedează sindromul algic, se normalizează starea funcțională a aparatului osteoarticular. 

La insuflarea bioxidului de carbon subcutanat apare deficit de oxigen, care, prin calea reflexogenă, stimulează oxigenarea tisulară cu sporirea concentrației de oxigen în țesuturi de trei ori.

Insuflarea dozată a bioxidului de carbon are următoarele beneficii:

  • sporește circulația sangvină; 
  • regenerează țesuturile;
  • elimină toxinele din organism;
  • descompune grăsimile; 
  • însănătoșește țesutul cutanat;
  • stimulează foliculii piloși.

Insuflările cu bioxid de carbon se folosesc, cu succes, în cardiologie din contul normalizării funcției aparatului cardiovascular, în neurologie (în sindrom algic cronic, cefalee, dereglări de somn). De asemenea, carboxiterapia face parte din tratamentul fizioterapeutic, precum și laserterapia, magnetoterapia etc. 

Decizia finală despre necesitatea, dozarea, regiunea de aplicare, periodicitatea acestei proceduri, va fi luată de către un medic reabilitolog-fizioterapeut, care posedă cunoștințe și specializare în domeniu.

În funcție de acuze, tablou clinic și maladii concomitente, se selectează regiunea de acțiune: paravertebrală, articulații, membre superioare și inferioare.

Procedurile se efectuează de două-trei ori pe săptămână. La o cură de tratament se aplică, în mediu, 5-12 proceduri. Cu scop de menținere, tratamentul poate fi repetat de două-trei ori timp de un an. 

Centrul Medical TerraMed
Adresă: str. Cuza-Vodă, 44A
Telefon: 022 202 373