Conform datelor statistice, cca 20% din populația planetei suferă de polinoză sezonieră (așa-numita „febră a fânului”) - reacție alergică la polenul plantelor, care afectează mai des ochii și tractul respirator. Cele mai grave forme are alergia la ambrozie.

Perioada de acutizare la persoanele sensibile apare din luna mai până în septembrie, sub forma de rinită și conjunctivită alergică, care se manifestă prin mâncărime în nas și ochi, roșeață, lăcrimare, strănuturi frecvente, congestie nazală, scurgeri necontenite din nas, dureri în gât, uneori tuse uscată și dispnee (înădușeală). Una dintre complicațiile severe, ce apare mai des la copii, este dezvoltarea astmului bronșic.

Simptomele rinitei alergice deseori sunt chinuitoare și afectează semnificativ calitatea vieții. Este imposibil să vă protejați complet de polinoză, dacă sunteți alergic la polen. Există multe medicamente antihistaminice și hormonale disponibile pentru tratarea rinitei alergice, însă toate au un efect modest și ameliorează temporar doar simptomele bolii, având mullte efecte secundare:

 • somnolență;
 • scăderea atenției;
 • iritabilitate și dispoziție labilă (la copii);
 • atrofia mucoasei nazale;
 • scăderea imunității;
 • creșterea acidității stomacului.

Cauzele rinitei alergice:

 • alergie la polenul plantelor (90% - alergie la ambrozie din august până în septembrie);
 • infecție cronică (rinită infecțios-alergică);
 • rinită vasomotorie, forma alergică;
 • expunerea la alergeni industriali și casnici (lacuri, vopsele, praf de spălat, spray-uri, parfumuri etc.);
 • praf de casă, păr de animale, puf de păsări;
 • praf industrial (ciment, ghips, fire de stofă etc.).
mamaplus

Una dintre cauzele frecvente ale rinitei în realitățile moderne (epidemia de infecție cu coronavirus) este purtarea prelungită a măștii de protecție. Drept urmare are loc creșterea conținutul de dioxid de carbon din tractul respirator superior, ceea ce duce la dilatarea vaselor venoase din nas, edemul mucoasei și congestie nazală. Congestia duce la scăderea imunității locale, activarea florei patogene și dezvoltarea unui proces inflamator în nazofaringe, caracteristic rinitei alergice cu plângerile corespunzătoare.

Dispozitivul inovativ BioNette este o alternativă a tratamentului medicamentos în rinita alergică la adulți și copii. Vă permite să scăpați de simptomele neplăcute fără a utiliza proceduri medicale și medicamente. Dispozitivul este inofensiv pentru sănătate și vă permite să tratați eficient nu numai rinita alergică acută și cronică, dar și alte tipuri de rinită. Poate fi folosit de către femeile însărcinate și copiii de la 6 ani (ghidați de părinți).

mamaplus

Mecanismul de acțiune BioNette

BioNette este un dispozitiv medical inovator pentru tratamentul eficient al rinitei alergice de diverse cauze. Efectul este bazat pe fototerapia endonozală. Lumina infraroșie cu o lungime de undă anumită (630 nanometri) blochează eliberarea de histamină la nivelul mucoasei nazale și elimină manifestările clinice ale rinitei alergice, Lumina roșie emisă de BioNette stimulează procesele celulare, sporește imunitatea locală în nazofaringe (antivirală și antibacteriană), accelerează procesele de vindecare a mucoasei. Dispozitivul a fost testat în 15 studii clinice independente, în timpul cărora peste 70% dintre pacienți au înregistrat o îmbunătățire vădită. În plus, dispozitivul a eliminat dependența pacienților de picături și spray-uri nazale decongestive.

Studiile au demonstrat că BioNette tratează nu numai simptomele rinitei alergice, dar și creează o imunitate de durată la alergen, ceea ce permite să scăpați de rinita alergică.

mamaplus

Avantajele BioNette:

 1. are doar impact local;
 2. sigur pentru sănătate (nu provoacă reacții adverse);
 3. tratament eficient al rinitei alergice fără medicamente;
 4. aplicare convenabilă timp de 4 minute de 2-3 ori pe zi;
 5. ușor și compact;
 6. funcționează pe baterii;
 7. permis pentru tratamentul rinitei alergice la gravide și copii (de la 6 ani).

BioNette este un dispozitiv modern care poate trata rinita alergică fără medicamente și procedee invazive.

mamaplus

În magazinul specializat MedHelper puteți cumpăra aparatul BioNette la un preț accesibil. Compania este reprezentantul autorizat în Moldova al producătorului Biolight Medical Devices Ltd (Israel) și oferă livrare gratuită până la ușă în orice punct din Moldova.

Comandați BioNette on-line pe medhelper.md și scăpați de alergia sezonieră!