mamaplus

Avertisment privind jucăriile slime, care pot conține borax, o substanță toxică

-
//
31.05.2022

A mai rămas foarte puțin până pe 1 iunie, atunci când cu toții sărbătorim Ziua Internațională a Copilului. Părinții au luat cu asalt magazinele și caută cadouri pentru micuții lor. Copii au tot felul de preferințe, iar de obicei cer acele jucării care sunt populare și pe care le văd la alții de vârsta lor. Părinții însă ar trebui să fie foarte atenți atunci când aleg cadoul pentru micuții lor. Pe lângă păpușa Huggy Wuggy, despre care specialiștii au avertizat deja că este periculoasă și toxică, există și alte tipuri de jucării care ar trebui evitate.

Una dintre cele mai problematice jucării este cea de tipul slime, o substanță lipicioasă, cu o textură groasă care poate fi făcută într-o varietate de culori. Jucăria a devenit populară după ce a fost răspândită prin intermediul rețelelor sociale în ultimii ani, însă în multe magazine au fost descoperite produse de tip slime falsificate, fără etichetă, iar în unele cazuri a fost identificat boraxul în componența lor, un praf chimic, care poate produce iritații grave în tubul digestiv.

„Este o substanță care are un grad de risc atât la inhalare, respirator, cât și la contactul cu pielea. Acidul boric, borax este sarea acidului boric, poate să fie folosit drept insecticid. Biluțe mici de acid boric lăsate în colțurile camerei, ingerate de insectele de acolo, le distrug sistemul digestiv, dacă distrug sistemul digestiv la insecte, nu e bun nici pentru om.”, a explicat prof. dr. ing. Ioan Călinescu.

În acest sens, specialiștii ne îndeamnă să achiziționam jucării numai din magazine sau raioane specializate și care îndeplinesc toate condițiile de vânzare. Ar trebui să fim foarte atenți la etichete.