mamaplus

Atenție mare la deodorante! Acestea conțin o substanță care ar putea cauza cancer la sân

-
//
13.11.2019

Dacă analizezi bine ce substanțe se află în produsele cosmetice și de igienă personală, vei fi surprinsă să afli cât de multe n-ar trebui să fie acolo. Suntem înconjurați de un mediu extrem de toxic, peste 10.500 de chimicale industriale toxice sunt folosite în produsele de igienă personală, inclusiv deodorantele pe care le folosim aproape zilnic.

Multe dintre aceste ingrediente nocive ajung în sânge și perturbă sistemul reproducător sau sistemul endocrin. Una dintre substanțele cel mai des folosite în industria cosmetică este ALUMINIUL.

Deși nenumărate studii au arătat că aluminiul poate cauza cancer, medicii îl consideră încă sigur pentru folosirea lui în alimentație, industria farmaceutică și cea cosmetică.

Într-un studiu publicat în Jornalul de Biochimie anorganică se arată că au fost descoperite cote ridicate de aluminiu în fluide colectate la nivelul aureolelor. Acumularea de ioni de aluminiu interferează cu celulele țesuturilor din sân cauzând inflamații, asociate de multe studii cu cancerul la sân.

Un nivel ridicat de aluminiu (precum și cadmium, plumb și alte substanțe) a fost depistat în antiperspirante, deodorant și în rujuri, releva un studiu realizat la Universitatea Berkeley din California.

Cercetătorii au analizat peste 30 de mărci cunoscute de rujuri și au emis concluzia că femeile se supun unui risc major de cancer, chiar și cu o minimă utilizare a acestor rujuri sau deodorante.