mamaplus

Atenție la piscinele din Turcia! Copiii pot lua de acolo boala gură-mână-picior

-
//
07.07.2022

În perioada sezonul estival, una dintre cele mai preferate destinații turistice pentru moldoveni rămâne a fi Turcia. De cele mai multe ori, opțiunea all inclusive este în topul cerințelor părinților cu copii mici. Medicul pediatru Mihai Stratulat a venit cu o atenționare către părinți și susține că deseori, copiii care merg la mare în Turcia capătă boala gură-mână-picior după scăldatul în piscinele de acolo.

"Acum mai nou, că s-a început sezonul estival, avem boala gură-mână-picior. Ea de obicei se întâmplă atunci când se merge la mare în Turcia. Până când sunt forme ușoare, sub forma unor erupții pe picioare și mâini, inclusiv și febră. În formă mai severă este însoțită de vomă, diaree, deshidratare", a declarat medicul Mihai Stratulat în cadrul emisiunii "Puterea a Patra" de la postul N4.

Specialistul le recomandă părinților să evite în primul rând bazinele.

”Asta depinde și de vârsta copilului, pentru că preponderent de acolo se îmbolnăvesc, nu din mare. Important este să nu se panicheze, să scadă febra dacă apare, să hidrateze copilul", a mai precizat medicul Mihai Stratulat.

Boala gură-mână-picior reprezintă o infecție virală frecvent întâlnită în rândul copiilor de 1-6 ani, care se manifestă prin răni dureroase la nivelul cavități bucale și erupții cutanate pe mâini și picioare.