Mai este puţin până la 1 mai şi te gândeşti deja cum o să arăţi la plajă? Vrei să scapi de kilogramele în plus acumulate de sărbători şi să faci şi o cură de detoxifiere? Slăbeşte 5 kilograme într-o lună cu leurdă.
 

Ce este leurda şi când este sezonul de recoltare 

Leurda (Allium ursinum) este o rudă sălbatică a usturoiului, înrudită şi cu ceapa şi chives. Leurda creşte în pădure sau răsad, preferând pământurile uşor acide, cum ar fi cele mlăştinoase. Sunt uşor de recunoscut după frunzele asemănătoare celei de lalea şi mirosul caracteristic de usturoi al frunzelor. Deşi la noi în pieţe se găsesc mai mult frunzele de leurdă, planta întreagă este comestibilă, iar bulbii pot fi folosiţi în loc de usturoi. Cea mai bună formă de a consuma frunzele de leurdă sunt în salate, crude şi curate, dar se pot face tot felul de preparate delicioase, numai bune pentru o cură de detoxifiere sau o cură de slăbire. 

Ce beneficii aduce leurda şi de ce e bună în dietă

Leurda (Allium ursinum) este o rudă sălbatică a usturoiului, înrudită şi cu ceapa şi chives. Leurda creşte în pădure sau răsad, preferând pământurile uşor acide, cum ar fi cele mlăştinoase. Sunt uşor de recunoscut după frunzele asemănătoare celei de lalea şi mirosul caracteristic de usturoi al frunzelor. Deşi la noi în pieţe se găsesc mai mult frunzele de leurdă, planta întreagă este comestibilă, iar bulbii pot fi folosiţi în loc de usturoi.

Cea mai bună formă de a consuma frunzele de leurdă sunt în salate, crude şi curate, dar se pot face tot felul de preparate delicioase, numai bune pentru o cură de detoxifiere sau o cură de slăbire.